Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 09:17

Καλοκαίρι συντροφιά με βιβλία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

 

 

 

Βιβλία από το σπίτι του μπορεί ο κάθε πολίτης να ψάξει στον on-line κατάλογο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, που είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα http://vivlkkal.mes.sch.gr.

Επίσης μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να επισκεφθεί τη Βιβλιοθήκη που στεγάζεται στον 4ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου και να περιηγηθεί στην οργανωμένη συλλογή της, εντοπίζοντας τα βιβλία εκείνα που θα συντροφεύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές του.

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας διαθέτει περισσότερα από 15.000 βιβλία, κυρίως σύγχρονα, όλων των θεματικών κατηγοριών που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Παράλληλα, έχει μια ικανοποιητική συλλογή παιδικών και εφηβικών λογοτεχνικών βιβλίων που θα βοηθήσουν τα παιδιά σχολικής ηλικίας να συνδέσουν την ανάγνωση με την απόλαυση, ως μια εποικοδομητική εξωσχολική δραστηριότητα. Μπορεί ακόμη κανείς να διαβάσει ένα βιβλίο ή να χρησιμοποιήσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο κλιματιζόμενο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης. 

 

Αν μάλιστα κάποιος θέλει να ενισχύσει τη συλλογή της Βιβλιοθήκης μπορεί στην επόμενη επίσκεψή του να δωρίσει βιβλία, κυρίως σύγχρονα λογοτεχνικά βιβλία, παιδικά ή βιβλία τοπικού ενδιαφέροντος που μπορούν να ενταχθούν στη Μεσσηνιακή Συλλογή. Αφού επεξεργαστούν, θα είναι διαθέσιμα να συντροφεύσουν τον ελεύθερο χρόνο άλλων αναγνωστών. "Τα βιβλία είναι για να δανείζονται, να αλλάζουν χέρια και να αγαπιούνται" όπως αναφέρει το κάλεσμα των αρμοδίων.