Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 08:11

Επτά μικρές μπαλαρίνες από την Κυπαρισσία στη “Λίμνη των Κύκνων”

Γράφτηκε από τον

 

Επτά μικρές μπαλαρίνες από την σχολή χορού House of Dance στην Κυπαρισσία θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν δίπλα από διάσημους επαγγελματίες χορευτές και να μοιραστούν μαζί τους την ίδια σκηνή στην παράσταση «Λίμνη των κύκνων», που θα παρουσιάσει το  Russian Ballet Theater την Παρασκευή στην Καλαμάτα.

 

Μια μοναδική εμπειρία για αυτές αλλά και ικανοποίηση για την δασκάλα τους Σούζαν Τζειν  Γκάραντ που μόλις εδώ και ένα χρόνο δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Κυπαρισσία. Εχοντας όμως την εμπειρία 25χρονης διδασκαλίας χορού στην Ελλάδα σε αναγνωρισμένες σχολές όπως Μάγια Σοφού , Φωκάς Ευαγγελινός , Ανώτερη Σχολή Άννα Πέτροβα , Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδας. Επίσης έχει χορογραφήσει για πολλές παραγωγές και έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στη Eurovison το 2008 ως βοηθός χορογράφου με την ομάδα της Ρωσίας.

Μιλώντας στην «Ε» για την σχολή της και την επιλογή μαθητών της σημείωσε «Έχουμε ανοίξει τη σχολή εδώ και ένα χρόνο και είμαστε η μοναδική σχολή στη Μεσσηνία αναγνωρισμένη από το κράτος. Πριν δυο μήνες μας πήραν τηλέφωνο από το μπαλέτο της Μόσχας ζητώντας μας να προσφέρουμε παιδιά για τη Λίμνη των Κύκνων που θα παρουσιαστεί 1 Ιουλίου στην Καλαμάτα στο κάστρο.

Συνολικά θα είναι 7 παιδιά , ηλικίας 5-6 χρονών , τα οποία προπονώ και ετοιμάζω τα βήματα που πρέπει να μάθουν , θα συνοδεύουν την βασίλισσα που μπαίνει στην πρώτη και την δεύτερη πράξη.

Πιστεύω είναι μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία για τα παιδιά , πρώτη φορά να συμμετέχουν με επαγγελματίες πάνω στη σκηνή , ενώ στο τέλος θα πάρουν και ένα δίπλωμα για την συμμετοχή τους.

Το πώς μας επέλεξαν δεν ξέρω , αλλά προφανώς γνωρίζοντας με από την διδασκαλία μου στην Αθήνα και ότι πλέον βρίσκομαι στη Μεσσηνία.

Είμαι πολύ χαρούμενη που διάλεξαν τη σχολή μου αν και πρώτη χρονιά εδώ , είμαι πολύ περήφανη και χαίρομαι για τα παιδιά γιατί είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Τα παιδιά είναι κατενθουσιασμένα , καθώς η Λίμνη των Κύκνων είναι από τα πιο γνωστά έργα στο κλασικό μπαλέτο. Του έδειξα σε βίντεο τι πρέπει να κάνουν δίπλα στους επαγγελματίες που θα βρεθούν. Είναι σίγουρα μια πολύ ωραία εμπειρία για όλους.»

Να σημειώσουμε ότι οι μικρές μπαλαρίνες που θα συμμετέχουν είναι οι : Δήμητρα Παναγιωτοπούλου , Αγγελική Ματιάδη, Κωνσταντίνα Δημοπούλου, Σταυρούλα Ζουρτσάνου , Ελένη Χαραλάμπους , Μανωλία Παπαδοπούλου , Βαλεντίνα Πάσκου.

Κ.Μπ.