Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 23:28

Για το δρόμο προς Κιτριές

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Για το δρόμο προς Κιτριές

 

Οδεύουμε σιγά - σιγά προς το τέλος του Αυγούστου, αλλά -ευτυχώς- κατά τα φαινόμενα το καλοκαίρι έχει ακόμα αρκετό δρόμο. Τι κι αν πέρασε ο Δεκαπενταύγουστος, η τουριστική κίνηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας καλά κρατεί. Ιδιαίτερο βάρος πέφτει μάλιστα στο τμήμα από το Αλμυρό έως τις Κιτριές, καθώς τις όμορφες παραλίες πλαισιώνουν αρκετοί χώροι αναψυχής.

Πόσα χρόνια όμως έχει να γίνει μία σοβαρή παρέμβαση σε αυτό τον δρόμο; Ιδιαίτερα στο οδικό τμήμα από το Αρχοντικό έως και τις Κιτριές το οδόστρωμα είναι σε κατάσταση, που μόνο σε τουριστική περιοχή δεν αρμόζει. Λακκούβες και μπαλώματα, ακόμα και πάνω σε επικίνδυνες στροφές, δημιουργούν ένα σκηνικό, που τόσα χρόνια τείνει να γίνει μέρος του φυσικού περιβάλλοντος, σε μία περίοδο μάλιστα που η ήδη μεγάλη κίνηση στην περιοχή σημείωσε αύξηση λόγω και των νέων παραλιών που δημιουργήθηκαν από τα έργα παράκτιας προστασίας. 

Είναι προφανές ότι το οδόστρωμα στο παραλιακό τμήμα της Αβίας έχει μάλλον ξεχαστεί από το Δήμο Δυτικής Μάνης, που οφείλει να το δει πλέον σοβαρά ενόψει τουλάχιστον της επόμενης τουριστικής περιόδου.

 

Από την πλευρά τους πάντως και οι δεκάδες επαγγελματίες της περιοχής οφείλουν να οργανωθούν και συντονισμένα να διεκδικήσουν τον ευπρεπισμό του δρόμου (οδόστρωμα, καθάρισμα πρανών κ.λπ. για να βελτιωθεί η ορατότητα και να αυξηθεί η ασφάλεια). Τέτοιες παρεμβάσεις, που θα έπρεπε να έχουν γίνει εγκαίρως εδώ και χρόνια, μόνο ως αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος θα λειτουργήσουν και οι επαγγελματίες έχουν τη δύναμη να κινητοποιήσουν το δήμο, που αν ήταν τόσα χρόνια θα το είχε κάνει μόνος του.


NEWSLETTER