Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 15:03

Αναδιοργάνωση με ίδια κριτήρια για όλους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών του τόπου είναι επιτακτική. Επρεπε ήδη να είχε γίνει, καθυστέρησε. Σε σωστό δρόμο βρίσκεται η διαδικασία που ακολουθείται. Παρουσίαση των προτάσεων από την πλευρά της Αστυνομίας και διαβούλευση, κατάθεση αντιπροτάσεων από δήμους, συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς πριν τη λήψη των οριστικών αποφάσεων.

Διάσπαρτες αστυνομικές υπηρεσίες με μικρό αριθμό αστυνομικών δεν μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες στον πολίτη και να εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας, που τόσο έχει ανάγκη. Αστυνομικοί σταθμοί που λειτουργούν μόνο τις πρωινές ώρες, μ’ ένα αστυνομικό, θα έπρεπε να είχαν καταργηθεί από χθες. Και δεν μπορούμε να ζητάμε την παραμονή τέτοιων υπηρεσιών σε χωριά και πολύ περισσότερο σε πόλεις, με αρχαιολογικό - πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Αστυνομικά τμήματα μεγάλα στελεχωμένα με επαρκές προσωπικό έτοιμο να επέμβει, όποτε χρειαστεί, με τα απαραίτητα οχήματα και τον απαιτούμενο εξοπλισμό, πρέπει να περιλαμβάνει η αναδιοργάνωση. Δε νοείται αστυνομικό τμήμα με 8 και 10 άτομα στο σύγχρονο σχεδιασμό της Αστυνομίας, όπως είναι σήμερα τα Αστυνομικά Τμήματα Κορώνης και Καρδαμύλης. 

Ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης παραδέχθηκε ότι μια αστυνομική υπηρεσία με 12 άτομα καλύπτει μόνο τα γραφεία και δεν μπορεί να βγάλει έξω ούτε ένα αστυνομικό. Οπότε η αναδιοργάνωση δεν πρέπει να προβλέπει Αστυνομικό Τμήμα με λιγότερα από 15 και 20 άτομα. Τέτοια αναδιοργάνωση είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Οσον αφορά την πρόταση που παρουσιάστηκε στην Τρίπολη, για τις υπηρεσίες της Μεσσηνίας: Βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση, παρά την πολύ μεγάλη μείωση των υπηρεσιών, τη μεγαλύτερη από όλους τους νομούς σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ομως, η Τριφυλία δεν μπορεί να μείνει με ένα μόνο Τμήμα. Το πιο λογικό είναι να παραμείνει και μάλιστα ενισχυμένο το Τμήμα  των Γαργαλιάνων. Σε σχέση με τους άλλους νομούς η Μεσσηνία είναι ριγμένη. Εντάξει να γίνουν δύο νέα Τμήματα Τροχαίας στην Αρκαδία, λόγω αυτοκινητόδρομου, όμως το Τμήμα Αμεσης Δράσης το έχει μεγαλύτερη ανάγκη η Αρκαδία απ’ ό,τι η Μεσσηνία, που είναι πολύ μεγαλύτερη και με περισσότερη παραβατικότητα; Η αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών με λογικές εξυπηρέτησης και άνισης μεταχείρισης δεν πρέπει να υπάρχει ούτε σαν σκέψη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 18:28