Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 10:31

"Στην Καλαμάτα οδηγώ και παρκάρω όπως γουστάρω"

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Το ότι στην Καλαμάτα ο καθένας μπορεί να παρκάρει όπου και όπως θέλει, το έχουμε συχνά σημειώσει από τις στήλες της “Ε” παρουσιάζοντας ορισμένες φορές και χαρακτηριστικές φωτογραφίες από σημεία της πόλης, όπου οδηγοί δίνουν... ρεσιτάλ.

Τις τελευταίες εβδομάδες μάλιστα στο Facebook έχει κάνει την εμφάνισή της μία σελίδα με τον τίτλο “Στην Καλαμάτα οδηγώ και παρκάρω όπως γουστάρω”, η οποία παρουσιάζει καθημερινά φωτογραφίες από διάφορα σημεία της πόλης με παρκαρισμένα οχήματα πάνω σε πεζοδρόμια, μέσα στο δρόμο, μπροστά σε ράμπες αναπήρων και όπου αλλού μπορεί να φανταστείτε.

Η σελίδα μέσα σε λίγο διάστημα έχει συγκεντρώσει χιλιάδες φίλους, οι οποίοι καθημερινά αφενός την τροφοδοτούν με νέο υλικό (δεν είναι και δύσκολο!) και αφετέρου ξεφωνίζουν με τα σχόλιά τους τους παραβάτες.

"Μα καλά επιτρέπεται αυτό;" (σ.σ. το δημόσιο “ξεφωνητό”) μας ρώτησε προσφάτως ένας αναγνώστης. Από τη στιγμή που οι διαχειριστές φροντίζουν και σβήνουν την πινακίδα κυκλοφορίας σεβόμενοι προφανώς τα προσωπικά δεδομένα, προφανώς όχι μόνο δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις επιβάλλεται κιόλας.

Δυστυχώς πάντως μέσα από αυτή τη σελίδα διαπιστώνουμε για μία ακόμα φορά, ότι το πρόβλημα της άναρχης και παράνομης στάθμευσης στην πόλη είναι έντονο και δυστυχώς μεγαλώνει. Η γνωστή συνήθεια συνεχούς χρήσης οχημάτων, ακόμη και για μικρές αποστάσεις, και η ατιμωρησία συντελούν όλο και περισσότερο στη διατήρηση αυτής της κατάστασης.

Δεν πρόκειται φυσικά καμία σελίδα να λύσει το θέμα, παρά μόνο να το αναδείξει. Τουλάχιστον θα ήταν επιτυχία, αν κάποιοι από τους... δράστες μετά το ξεφωνητό βάλουν μυαλό και ευαισθητοποιηθούν λίγο περισσότερο. Οσο όμως δεν υπάρχει πρόθεση για... σκούπα, τότε μάλλον θα δημιουργηθούν κι άλλες τέτοιες σελίδες στο μέλλον.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 10:58