Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 19:35

Η οφειλόμενη συγγνώμη με την ολοκλήρωση της έρευνας 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η οφειλόμενη συγγνώμη με την ολοκλήρωση της έρευνας 

Συγγνώμη για τη μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου της τοξωτής γέφυρας στο Παραδείσια - Τσακώνα, ζήτησε την περασμένη εβδομάδα κατά την παράδοσή της, ο αρμόδιος διευθυντής του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης.

Μια συγγνώμη ανθρώπινη στους Μεσσήνιους πολίτες, γιατί ο κ. Καρνέσης ήταν το υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου που έζησε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια ανακατασκευής του δρόμου που φτιάχτηκε πρόχειρα και κακότεχνα, αγνοώντας προκλητικά τις φυσικές δυνάμεις. 

Ηταν μια οφειλόμενη συγγνώμη από τον τεχνικό κόσμο της χώρας, που μέχρι να υλοποιήσει την ανακατασκευή του δρόμου και την τοξωτή γέφυρα, βαρυνόταν μ’ ένα τεχνικό ανοσιούργημα, ένα κατασκευαστικό έγκλημα, όπως έχει αναγνωριστεί κατά το παρελθόν από υπεύθυνα χείλη.

Μια συγγνώμη που δεν έχει δοθεί από τον πολιτικό κόσμο της χώρας, που όλα αυτά τα χρόνια (από το 1990 που ξεκίνησε η κατασκευή του και από το 2003 που καταστράφηκε) είχε την ευθύνη υλοποίησης του έργου. Χάθηκε, ίσως, η ευκαιρία με τα μπλόκα των αγροτών να ζητήσει τη συγγνώμη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συγγνώμη του πρωθυπουργού για τον πολιτικό κόσμο της χώρας ήταν τα εγκαίνια που χρειαζόταν ο τόπος, ο κόσμος της Μεσσηνίας για το συγκεκριμένο έργο.

Και για να προχωρήσουμε παραπέρα, η οφειλόμενη συγγνώμη για την καταστροφή του δρόμου και για τις καθυστερήσεις στην παράδοση ενός σύγχρονου και ασφαλούς έργου, είναι η ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας από την αναφορά που κατέθεσε τον Ιούλιο του 2011, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος. Τεσσεράμισι χρόνια μετά η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και η δικογραφία παραδόθηκε πρόσφατα στον εισαγγελέα της Τρίπολης. Η δικαστική εξουσία οφείλει να πράξει το καθήκον της και να ολοκληρώσει την έρευνα, παρά τις καθυστερήσεις. Να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους, να αποδοθούν ευθύνες όπου πρέπει και να αποκαλυφθούν όσοι δεν έκαναν το καθήκον τους, δεν προστάτευσαν το δημόσιο συμφέρον.

Το Παραδείσια - Τσακώνα είναι το ακριβότερο έργο στον κόσμο και θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή, με συγκεκριμένες αιτίες και ξεκάθαρα στοιχεία.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 16:04

NEWSLETTER