Κυριακή, 01 Μαϊος 2016 18:44

Ενήλικοι με μυαλό ανώριμων πιτσιρικάδων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ενήλικοι με μυαλό ανώριμων πιτσιρικάδων

Σχόλιο με τίτλο “Το άφησε για ενθύμιο” δημοσίευσε τις προάλλες η “Ε” με φωτογραφία, που απεικόνιζε έναν καφέ σε πλαστικό και σακουλάκι από φαγητό, τα οποία κάποιος παράτησε σε παγκάκι στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Εικόνα δυστυχώς όχι σπάνια, καθώς τείνει να εξελιχθεί σε... κίνημα. Αλλωστε όπως με πολύ χιούμορ σχολίασε συνάδελφος στο Διαδίκτυο «είναι η... νέα δράση: "Σκουπίδια σε αναμονή...". Τα αφήνει κάποιος για να τα βρει ο επόμενος».

Πέρα όμως από αυτή την κίνηση του ασυνείδητου που τα παράτησε, εξίσου εξοργιστικά ήταν και κάποια άλλα σχόλια... υπεράσπισης στο Διαδίκτυο, κάτω από τη συγκεκριμένη είδηση. «Να τα μαζέψουν οι καθαριστές του δήμου και όχι να κάθονται. Ολη η Καλαμάτα είναι γεμάτη σκουπίδια, αυτό σας πείραξε;» έγραψε κάποιος και άλλος συμπλήρωσε: «Πολύ σωστός... με τόση βρομιά, που έχει μαζευτεί στην Ελλάδα, αυτό σας πείραξε;».

Κάποιοι προφανώς νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του κάθε δήμου ανήκουν στο... υπηρετικό τους προσωπικό. Προφανώς και αρμοδιότητά τους είναι να μαζεύουν τα απορρίμματα από τα διάφορα σημεία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι θα τα αφήνουμε όπου γουστάρουμε. Και από την άλλη, το ότι δηλαδή τα σκουπίδια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι πολλών ελληνικών πόλεων, νομιμοποιεί τον καθέναν μας να αφήνει συγκεκριμένη ποσότητα απορριμμάτων κάθε μέρα σε παγκάκια, πάρκα κ.α.; Αυτό ξεπερνάει κάθε λογική και δυστυχώς όσο κι αν προσπαθήσεις να πείσεις κάποιους, μάλλον για αυτούς θα είσαι πάντα ένας γραφικός.

Ολα τα παραπάνω θα μπορούσαν να αποτελούν συστάσεις και υποδείξεις σε παιδιά νηπιαγωγείου ή δημοτικού, αλλά από ό,τι φαίνεται υπάρχουν και αυτοί που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ την παιδική ηλικία, αλλά οι πράξεις τους μοιάζουν με αυτές των ανώριμων πιτσιρικάδων!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016 15:43

NEWSLETTER