Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 19:27

Η σημασία του δρόμου Καλό Νερό - Τσακώνα

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Από τη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, για τα φετινά δρομολόγια του "Βιτσέντζος Κορνάρος" και το ρεπορτάζ στην "Ελευθερία της Δευτέρας":

 

«Ο κ. Μπακολιάς στέκεται ακόμα ιδιαίτερα στη συμβολή των νέων αυτοκινητόδρομων, τονίζοντας τις προοπτικές που ανοίγονται πλέον και για νέους προορισμούς. Τονίζει όμως την ανάγκη βελτίωσης του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα στην προοπτική διασύνδεσης της Καλαμάτας με τη γραμμή σύνδεσης με την Ιταλία, σε μια διαδρομή Κρήτη - Καλαμάτα - Πάτρα - Ιταλία. Εξηγεί πως ο δυτικός άξονας, βελτιωμένος, θα εξασφαλίσει τέτοια ανάπτυξη στο λιμάνι της Καλαμάτας, ώστε να μπορεί να γίνει μέρος του ακτοπλοϊκού άξονα Κρήτης - Ιταλίας, σε μια σύνδεση μέσω Αδριατικής με την Ευρώπη, πράγμα που όπως εκτιμά, θα έδινε ανάπτυξη στη γραμμή και θα βελτιστοποιούσε τα δρομολόγια».

Ενας ακόμα άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, που έχει σχέση με την τουριστική και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου, επισημαίνει τη μείζονα σημασία της Ολυμπίας Οδού. Του  έργου που πρόκειται να υλοποιηθεί, του Πάτρα - Πύργος και του Καλό Νερό - Τσακώνα. 

Στο πρώτο έχουν δημοπρατηθεί τα δύο από τα 8 τμήματα και παρά τις επιφυλάξεις και τους προβληματισμούς για το μεγάλο αριθμό των δημοπρασιών και των εργολαβιών, έχει πάρει το δρόμο της υλοποίησης.

Το Καλό Νερό - Τσακώνα ανήκει στο διευρωπαϊκό δίκτυο της χώρας και έχει προτεραιότητα για την ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ. Και υπάρχει πολιτική δέσμευση που δεν αμφισβητείται από κανέναν, για την ένταξη στο νέο Κοινοτικό πρόγραμμα. Οι υποστηρικτικές μελέτες που υπολείπονται, έχει συμφωνηθεί να εκπονηθούν από το "Μορέα" μέχρι το τέλος του 2016, στο πλαίσιο της τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης.

Αν και όλα αυτά είναι δρομολογημένα, η Μεσσηνία δεν πρέπει να εφησυχάζει. Οφείλει να παρακολουθεί και να πιέζει, ώστε ο αυτοκινητόδρομος Καλό Νερό - Τσακώνα να είναι από τα πρώτα έργα που θα δημοπρατήσει το υπουργείο Υποδομών το 2017. 

 

Το επιβάλλει η καθοριστική σημασία του δρόμου για την ανάπτυξη του τόπου μας.