Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 22:15

Κέρδισε η χώρα, αλλά έχασε η Πελοπόννησος!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Η υποψηφιότητα Τατούλη δεν έτυχε της στήριξης των 50 προβλεπόμενων υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και έτσι δεν θα έχει την ευκαιρία ο λαός της κεντροδεξιάς παράταξης να επιλέξει τον λαοπρόβλητο περιφερειάρχη της Πελοποννήσου για αρχηγό!

 

Οι φίλοι του περιφερειάρχη υποστηρίζουν πως «ουδέν κακόν αμιγές καλού» γιατί αυτό που χάνει η Ν.Δ. αλλά και η χώρα, το κερδίζει η Πελοπόννησος που κρατάει το μοναδικό όπλο που της έχει απομείνει αν θέλει να πορευτεί στο δρόμο της ανάπτυξης! Κακά τα ψέματα, συμπληρώνουν, «η χώρα αν θέλει να προχωρήσει σε νέους δρόμους δεν έχει άλλη επιλογή από το να εφαρμόσει το μοντέλο της ηγεσίας της Περιφέρειας. Ο Τατούλης και η Ντίνα δείχνουν με τα επιτεύγματά τους το δρόμο. Με διαδικασίες διαφάνειας, σεμνότητας και αποτελεσματικότητας απογειώνουν την ανάπτυξη στην Πελοπόννησο και αποτελούν φωτεινό φάρο για το πανελλήνιο».

 Τα ιερατεία της Ν.Δ. δεν εκτιμούν όμως τα επιτεύγματα του ηγέτη της Πελοποννήσου και χρησιμοποιώντας καταστατικές διατάξεις που έχουν θεσπιστεί για να ελέγχουν τις διαδικασίες από το παρασκήνιο δεν δίνουν τη δυνατότητα να εκφραστούν οι αγνοί νεοδημοκράτες! Είμαστε βέβαιοι ότι σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές θα ψήφιζαν και τα δέντρα του Μοριά για να εκλέξουν αρχηγό και αυριανό πρωθυπουργό ένα γνήσιο τέκνο της Πελοποννήσου. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά οι «σκοτεινοί κύκλοι» έκαναν τη βρόμικη δουλειά και του έφραξαν το δρόμο στερώντας άλλη μια ιστορική ευκαιρία για την περιοχή μας!

 Μετά από αυτά τα επικά και μεγαλειώδη είναι καιρός να επανέλθουμε στον υπαρκτό κόσμο. Τώρα λοιπόν που τέλειωσε η παρένθεση της ενασχόλησης Τατούλη με την κεντρική πολιτική ζωή, μήπως θα πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά και με τα κρίσιμα ζητήματα της Περιφέρειας; Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολο να ασχοληθεί κάποιος με τα μικρά και πεζά θέματα της καθημερινότητας όταν νιώθει και είναι έτοιμος να σώσει την Ελλάδα, την Ευρώπη πιθανώς και τον κόσμο ολόκληρο! Η αλήθεια όμως είναι ότι κανένας δεν έχασε όταν προσγειώθηκε στην πραγματικότητα. Τα μεγάλα οράματα αναμφίβολα κινητοποιούν και δίνουν προοπτική αλλά επειδή από αυτά υπάρχει πληρότητα μήπως θα πρέπει να ασχοληθεί με την πεζή καθημερινότητα;

Το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών είναι το πρώτο που πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει. Το να επιμένουν περιφέρεια και υπουργείο σε εντελώς διαφορετικά σχέδια δεν έχει πλέον κανένα νόημα. Πρέπει να ληφθεί μια απόφαση και να υπάρξει συγκεκριμένη ευθύνη για την επόμενη ημέρα. Αρμόδιος υπουργός, περιφερειάρχης και δήμαρχοι θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και να δώσουν λύση συγκεκριμένη και χειροπιαστή γιατί από σχέδια, μεταβίβαση της ευθύνης και καβγάδες χορτάσαμε. Ο σχεδιασμός του ΕΣΠΑ και τα έργα που κατά απόλυτη προτεραιότητα θα ενταχθούν σε αυτό, είναι το άλλο μεγάλο πεδίο στο οποίο απαιτείται ξεκαθάρισμα. Το να κυκλοφορούν κατάλογοι έργων και να μην υπάρχει καμία ουσιαστική ιεράρχηση δεν μπορεί να γίνεται πλέον αποδεκτό. Εχουμε όλοι καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει και τι εξυπηρετεί η πολυδιάσπαση των δράσεων.

Η περιφέρεια υπό την ηγεσία Τατούλη μέχρι σήμερα σε κρίσιμους τομείς, όπως η διαχείριση των σκουπιδιών και η βελτίωση του οδικού δικτύου της περιοχής έχει πολύ φτωχά δείγματα γραφής. Οι κρίσιμοι για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας οδικοί άξονες είναι μπλοκαρισμένοι, ενώ δεν υπάρχει κανένα ξεκάθαρο σχέδιο για το μέλλον. Μεγάλα λόγια, κενολογία και αυτοθαυμασμός είναι αυτά που κυριαρχούν και είναι φανερό ότι έτσι δεν πρόκειται να οδηγηθούμε πουθενά. Τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. ίσως κάτι να ξέρουν και αποφεύγουν τις κακοτοπιές και τελικά να κέρδισε η χώρα και να έχασε η Πελοπόννησος.