Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 21:55

Τα παιχνίδια των σκουπιδιών 

Γράφτηκε από τον

Η υποκρισία στο ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών το μόνο σίγουρο είναι ότι περισσεύει.

Ο Δήμος Μεσσήνης αφού επί σειρά ετών παράχωνε τα σκουπίδια στα “Λιμενικά” ανακάλυψε τώρα ότι η περιοχή είναι “φιλέτο” και ζητά την ένταξή της σε ειδικό πρόγραμμα απορρύπανσης! Ζητάει δηλαδή να πληρώσουν οι υπόλοιποι Ελληνες πολίτες την αβλεψία των δημοτικών αρχών που επί σειρά ετών δεν βρήκαν κάποια άλλη περιοχή που να μην είναι “φιλέτο” για να πάνε τα σκουπίδια τους. Και βέβαια η περιοχή είναι τόσο “φιλέτο” που συνεχίζουν ακόμα και τώρα να πηγαίνουν εκεί τα σκουπίδια και θα συνεχίσουν να τα πηγαίνουν μέχρι να ενταχθεί κάποτε σε πρόγραμμα απορρύπανσης. Βέβαια αν το “φιλέτο” σταματήσει να χρησιμοποιείται ως σκουπιδότοπος θα πνιγεί ο Δήμος Μεσσήνης στο σκουπίδι.

Την ίδια ώρα στο Δήμο Πύλου - Νέστορος παίζεται το έργο “τη Λόλα από τη φωτιά ποιος θα τη βγάλει” και ψάχνουν εισαγγελέα να μετρήσει τα σκουπιδοδέματα που έπρεπε να μεταφερθούν αλλά κανείς δεν ξέρει τι έγιναν. Μικροκομματική σπέκουλα, παιχνιδάκια παραγόντων και προστατών διαφόρων ειδών με τη διαχείριση της μιζέριας.  

 

Το κρυφτούλι έχει κρατήσει πολλά χρόνια όπως και το υποκριτικό ενδιαφέρον. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα η λύση είναι μία και γνωστή σε όλους. Η καθυστέρηση το μόνο που έχει ως αποτέλεσμα είναι να γίνονται τα πράγματα όλο και χειρότερα αφήνοντας χώρο να κάνουν παιχνίδια διάφοροι με τα  σκουπίδια.