Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 20:04

Big Brother διαγωνισμοί για τις τηλεοπτικές άδειες 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Οι εικόνες από τον “Big Brother διαγωνισμό” για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας ουσιαστικά κατέγραψαν στη συλλογική συνείδηση την απόλυτη κυριαρχία της κυβέρνησης σε βάρος της επιχειρηματικής κοινότητας. Ουσιαστικά οι επιχειρηματίες και οι συνεργάτες τους αναγκάστηκαν να λάβουν μέρος σε μια εξευτελιστική διαδικασία την οποία είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ στη ζωή τους και που σίγουρα θα επηρεάσει την κρίση τους για τα κυβερνητικά στελέχη όταν αυτά επιστρέψουν στα έδρανα της αντιπολίτευσης ή σπίτι τους.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβερνητική επίδειξη δύναμης δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα νέο στην ενημέρωση των πολιτών, αφού περιορίζει αντί να αυξήσει τον αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας. Στην άλλη όχθη οι καναλάρχες θα πρέπει να αναρωτηθούν γιατί έχει πληγεί τόσο πολύ το κύρος των τηλεοπτικών σταθμών ώστε η εξευτελιστική διαδικασία του “Big Brother διαγωνισμού” να χειροκροτείται από πολλούς τηλεθεατές. 

Από εκεί και πέρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν η διαδικασία του “Big Brother διαγωνισμού” θα ακολουθηθεί και για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας ή αν τελικώς στην κυβέρνηση επικρατήσουν ωριμότερες σκέψεις και δοθούν άδειες μέσω μιας απλής ηλεκτρονικής διαδικασίας. Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον έχει αν θα μετέχουν στους διαγωνισμούς Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης με χρήματα των φορολογούμενων. Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ έναν περιφερειάρχη ή έναν δήμαρχο να παίρνει τον υπνόσακό του και να πηγαίνει σε “Big Brother διαγωνισμό” για τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά στην Ελλάδα της ύφεσης και των υπερβολών έχουν πολλά να δουν τα μάτια μας ακόμα πριν κλείσει ο κύκλος της παρακμής.

Το μόνο που φαίνεται όμως ότι δεν θα δούμε πριν κλείσει ο κύκλος της παρακμής, είναι μια σοβαρή προσπάθεια για να αποκτήσει η Ελλάδα υγιή οικονομικά κανάλια τα οποία δεν θα χρηματοδοτούνται με φόρους και καταθέσεις των πολιτών. Αντιθέτως πολύ φοβάμαι ότι θα αποκτήσουμε και πάλι ιδιωτικά κανάλια που θα χρηματοδοτούνται με θαλασσοδάνεια και αυτοδιοικητικά που θα χρηματοδοτούνται με φόρους και τέλη. Ετσι κι αλλιώς τα περισσότερα εν ενεργεία κανάλια αποκλείεται να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και οι “Big Brother διαγωνισμοί” είναι μια καλή ευκαιρία για να χάσουν την άδειά τους και να κηρύξουν πτώχευση φορτώνοντας τις ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση. 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 18:12