Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 20:04

Γιατί η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ εμποδίζει την παραγωγή σκόρδων 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Γιατί η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ εμποδίζει την παραγωγή σκόρδων 

 

Τα πρώτα χρόνια της ύφεσης δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προέβλεψαν ότι θα επιστρέψουν στα χωριά τους οι κάτοικοι των αστικών κέντρων, ενώ οι πιο τολμηροί όταν εκδηλώθηκε το “κίνημα της πατάτας” δεν δίστασαν να προβλέψουν ότι έρχεται το τέλος του χρήματος και ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην ανταλλακτική οικονομία. Τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  αναπαρήγαγαν άκριτα αυτές τις ιδεοληψίες, ενώ όποιος τόλμησε να υπενθυμίσει τους βασικούς κανόνες της οικονομίας λοιδορήθηκε και καταγγέλθηκε για δωσιλογισμό και γερμανοτσολιαδισμό.

Τα χρόνια πέρασαν και οι προφητείες για επιστροφή των αστών στα χωριά και ανταλλακτική οικονομία διαψεύστηκαν πλήρως και φυσικά κανένας δεν πρόκειται να υποστηρίξει σήμερα τις ίδιες σαχλαμάρες. Ομως οι ψευδοπροφήτες αντί να παραδεχτούν το λάθος τους και να σιωπήσουν συνεχίζουν να λένε σαχλαμάρες για την αγροτική παραγωγή επειδή κανένας σοβαρός φορέας (Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, ΓΕΩΤΕΕ κ.λπ.) δεν βγαίνει να τους διαψεύσει. Για παράδειγμα: Τον τελευταίο καιρό κάποιοι προσπαθούν να πείσουν τους αγρότες ότι για τις φετινές καταστροφές από το δάκο ευθύνεται η… κλιματική αλλαγή και όχι η πλημμελής δακοκτονία. Η φήμη κάνει το γύρο καφενείων και των social media και η επιστημονική κοινότητα σιωπά αφήνοντας τους αγρότες να πιστέψουν ότι η δακοκτονία δεν κάνει τίποτα επειδή λιώνουν οι πάγοι στη Νέα Ζηλανδία. 

Η κατάσταση όμως ξεφεύγει από κάθε έλεγχο όταν οι ψευδοπροφήτες αρχίζουν με περισπούδαστο ύφος να αναλύουν πως η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ εμποδίζει την παραγωγή σκόρδων στην Ελλάδα και όταν κλαίνε με μαύρο δάκρυ για τις καλλιέργειες που χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου. Είναι προφανές ότι οι ψευδοπροφήτες δεν γνωρίζουν ούτε τα αυτονόητα που γνωρίζουν όσοι εγκαταλείπουν τα κτήματά τους στο χωριό για να βρουν δουλειά στην πόλη και όσοι επιλέγουν να αγοράσουν σκόρδα αντί να τα καλλιεργήσουν. Δεν γνωρίζουν ότι τα ελληνικά προϊόντα έχασαν το τρένο των αγορών επειδή έπαψαν να είναι ανταγωνιστικά και ότι οι καταναλωτές αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες με κύριο κριτήριο την τιμή τους. 

Γιατί χάθηκε το τρένο της ανταγωνιστικότητας; Για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά κυρίως γιατί οι Ελληνες πίστεψαν και εξακολουθούν να πιστεύουν όσους υπόσχονται “πιλάφι και παρθένες” μακριά από τον καπιταλισμό. Ακόμα και στην κόλαση της ύφεσης υπάρχουν αγρότες έτοιμοι να πιστέψουν ότι για τον δάκο φταίει το λιώσιμο των πάγων. 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 18:15

NEWSLETTER