Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 20:56

Θέλουμε να γίνει η Μεσσηνία εορταστικός προορισμός; 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Θέλουμε να γίνει η Μεσσηνία εορταστικός προορισμός; 

 

Η πρωτοβουλία των δήμων να φωταγωγήσουν τις πόλεις της Μεσσηνίας και να διοργανώσουν εορταστικές εκδηλώσεις είναι αξιέπαινη και συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στην τόνωση της αγοράς όσο και στην προσέλκυση επισκεπτών.  Για να επιτευχθούν οι δύο αυτοί στόχοι θα πρέπει πρώτα από όλα να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις ολοένα και περισσότεροι σύλλογοι, φορείς, σχολεία κ.λ.π. και παράλληλα να διοργανώνονται κάποιες γιορτές που η αίγλη τους θα ξεπερνά τα σύνορα της Μεσσηνίας. 

Ομως πλην ελαχίστων εξαιρέσεων η επιχειρηματική κοινότητα τα περιμένει όλα από την τοπική αυτοδιοίκηση και δεν προχωρά σε διοργάνωση εκδηλώσεων που θα κάνουν τη διαφορά. Ουσιαστικά και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: Δεν αρκούν ούτε οι καλές προθέσεις ούτε οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Κυπαρισσίας και Φιλιατρών για να γίνει η Μεσσηνία εορταστικός προορισμός. Χρειάζεται να ενεργοποιηθεί το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με στόχο να δημιουργηθεί ένα εορταστικό πρόγραμμα που θα προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες όχι μόνο από τους γύρω νομούς αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα. 

Για να έρθουν όμως χιλιάδες επισκέπτες θα πρέπει να ανοίξουν τα δεκάδες καταλύματα που κλείνουν κάθε χρόνο το φθινόπωρο επειδή στην Ελλάδα και όχι μόνο στη Μεσσηνία η τουριστική σεζόν διαρκεί από 6 έως 9 μήνες. Ειδικά όμως στη Μεσσηνία και ειδικότερα στην Καλαμάτα που υπάρχει τεράστιο έλλειμμα ξενοδοχειακών κλινών θα πρέπει να γίνει οργανωμένη προσπάθεια για να παραταθεί η τουριστική σεζόν και να μείνουν ανοιχτά τα καταλύματα την περίοδο των εορτών. Σε διαφορετική περίπτωση οι επισκέπτες που θα έρθουν και δεν θα βρουν ούτε… φάτνη για να μείνουν, θα αναχωρήσουν για άλλες πολιτείες. 

Βεβαίως υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποιοι να βολεύονται με τη σημερινή κατάσταση και να μην θέλουν να αλλάξει τίποτα. Αν οι πολίτες συμφωνούν με τη συντηρητική πτέρυγα που δεν θέλει να αλλάξει τίποτα για να μην χάσει την πρωτοκαθεδρία δεν χρειάζεται να διοργανωθούν ούτε περισσότερες ούτε μεγαλύτερης εμβέλειας εκδηλώσεις. Οποιος όμως δεν συμβιβάζεται και θέλει επιτέλους να δει το νομό στο δρόμο της ανάπτυξης, θα πρέπει να πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις για να γίνει η Μεσσηνία εορταστικός προορισμός. 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 20:58

NEWSLETTER