Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 17:03

Τη λαδόπιτα ολάκερη και τον Τυνήσιο χορτάτο 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πολλοί από αυτούς που διαδηλώνουν φωνάζοντας “Φονιάδες των λαών ιμπεριαλιστές, οι βόμβες σας γεννάνε τους τζιχαντιστές” είναι έτοιμοι αυτές τις μέρες να πάρουν τα όπλα επειδή η Ευρωπαϊκή Ενωση επέτρεψε την εισαγωγή τυνησιακού ελαιόλαδου.

Ουσιαστικά αυτοί που κατηγορούν τη Δύση ότι ληστεύει τους φτωχούς μουσουλμάνους διαμαρτύρονται αυτή τη φορά γιατί η Ευρωπαϊκή Ενωση φροντίζει να αυξηθεί το εισόδημα των Τυνήσιων ώστε να μην ταχθούν στο πλευρό των τζιχαντιστών. Ανεξιχνίαστες οι βουλές των πιστών του δόγματος “κάλλιο πλούσιος και υγιής παρά φτωχός και άρρωστος” που αυτή τη φορά θέλουν και την πίτα ολάκερη και τον… Τυνήσιο χορτάτο. 

Επειδή όμως πέρα από τις αμπελοφιλοσοφίες των λαϊκιστών υπάρχει και η ρεαλιστική πολιτική, η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε να βοηθήσει την Τυνησία τονίζοντας: “Η παρούσα πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα της δέσμευσης της ΕΕ να βοηθήσει την οικονομία της Τυνησίας μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα. Αποτελεί ένα συγκεκριμένο μέτρο που στοχεύει σε έναν από τους πιο σημαντικούς οικονομικούς τομείς της χώρας. Η οδηγία αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας προς όφελος του λαού της Τυνησίας”.

Από εκεί και πέρα οι Ευρωπαίοι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν αν μπορούν να ζήσουν μέσα σε πολιορκημένα τείχη ή αν θα προσπαθήσουν να συνεργαστούν με τους υπόλοιπους λαούς χάνοντας μερικά από τα προνόμια που απολάμβαναν από την εποχή της αποικιοκρατίας. Για να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις, θα πρέπει η Ευρώπη να πάψει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της  και να ομολογήσει ότι η προστασία του αγροτικού τομέα με δασμούς και επιδοτήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολη στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία και ότι εξακολουθεί να υπάρχει γιατί οι ισχυροί ερμηνεύουν το ελεύθερο εμπόριο όπως τους συμφέρει. Βεβαίως οι πολιτικοί που πάντα σκέφτονται με γνώμονα την επανεκλογή τους, δύσκολα θα άρουν τα μέτρα προστασίας των αγροτικών προϊόντων κάτω από φυσιολογικές συνθήκες. Οταν όμως έξω από τα σύνορα της Ευρώπης συνωστίζονται χιλιάδες οικονομικοί πρόσφυγες με προοπτική να γίνουν εκατομμύρια, οι συνθήκες κάθε άλλο παρά φυσιολογικές μπορούν να χαρακτηριστούν και γι' αυτό γίνονται αναγκαστικές περικοπές στην ευρωπαϊκή πίτα. Δυστυχώς όμως οι περικοπές αυτές ενισχύουν τις εθνικοσοσιαλιστικές δυνάμεις που θέλουν διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και επιστροφή στο κράτος - έθνος και τις ζώνες επιρροής που οδήγησαν στο λουτρό αίματος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. 

Σε κάθε περίπτωση έρχονται δύσκολες μέρες και για να μη γίνουν χειρότερες θα πρέπει να ληφθούν οδυνηρές αποφάσεις. Οποιος υπόσχεται και τη λαδόπιτα ολάκερη και τον Τυνήσιο χορτάτο, απλώς κοροϊδεύει τον κόσμο με στόχο την κατάκτηση της εξουσίας. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 13:04