Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015 17:04

Πελατειακές σχέσεις στο Ιστορικό Κέντρο 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Πελατειακές σχέσεις στο Ιστορικό Κέντρο 

Ειλικρινά δεν ξέρω πόσες φορές έχω σχολιάσει την παράνομη στάθμευση οχημάτων στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, αλλά είμαι απολύτως σίγουρος ότι ούτε και αυτό το άρθρο πρόκειται να συγκινήσει τη δημοτική αρχή. Ετσι και αλλιώς οι περισσότεροι αυτοδιοικητικοί και όχι μόνο ο δήμαρχος Καλαμάτας “συγκινούνται” μόνο όταν διαπιστώσουν ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας ψήφων.

Και πώς το διαπιστώνουν; Είτε διαβάζοντας μια επιστολή διαμαρτυρίας με δεκάδες υπογραφές είτε χάνοντας την…. επαφή με την προβληματική περιοχή. Ομως για την παράνομη στάθμευση στο Ιστορικό Κέντρο δεν διαμαρτύρεται κανένας, αφού οι μισοί επαγγελματίες ενθαρρύνουν τους πελάτες τους να σταθμεύσουν μπροστά στο μαγαζί τους και οι άλλοι μισοί είναι… όμηροι της δημοτικής αρχής, επειδή κάνει τα στραβά μάτια για τα επιπλέον καθίσματα. 

Στην πραγματικότητα η δημοτική αρχή, όπως και όλες οι δημοτικές αρχές, δεν κάνει τα στραβά μάτια αλλά ασκεί πελατειακή πολιτική με τα τραπεζοκαθίσματα έχοντας ψηφίσει ανεφάρμοστους κανονισμούς για την ανάπτυξή τους. Οι δήμαρχοι λοιπόν γνωρίζουν ότι όσο πιο αυστηρός είναι ένας κανονισμός τόσο περισσότερους διωκόμενους θα φέρει στα γραφεία της δημοτικής αρχής προκειμένου να ζητήσουν ελαστικότερη εφαρμογή του ή ρύθμιση των προστίμων. Οταν ο “διωκόμενος” επισκεφτεί τον εκάστοτε δήμαρχο, εκείνος τον διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την υπόθεση, αρκεί και ο επαγγελματίας να επιδείξει πνεύμα συνεργασίας. Την προεκλογική περίοδο το “πνεύμα συνεργασίας” μεταφράζεται σε ψήφους, ενώ τον υπόλοιπο καιρό η συνεργασία περιορίζεται στην ανοχή των μικροπαρανομιών και από τις δύο πλευρές. 

Κάπως έτσι η δημοτική αρχή κάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα στραβά μάτια για τα επιπλέον τραπεζάκια και οι επαγγελματίες το ανταποδίδουν κάνοντας τα στραβά μάτια για τα οχήματα που σουλατσάρουν και σταθμεύουν ανεξέλεγκτα στο Ιστορικό Κέντρο. Τα χρόνια περνούν… και η μονοτονία σπάει μόνο από τις δηλώσεις κάποιου αφελούς αντιδημάρχου, που άλλοτε υπόσχεται να βάλει μπάρες και άλλοτε αγοράζει γλάστρες για να εμποδίσει τα σουλάτσα των οχημάτων. 

Σε κάθε περίπτωση τόσο το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης όσο και τα υπόλοιπα προβλήματα του Ιστορικού Κέντρου θα λυθούν μόνο όταν οι επαγγελματίες διαπιστώσουν ότι οι τριτοκοσμικές εικόνες διώχνουν τους πελάτες από τα μαγαζιά τους. Μέχρι τότε οι δήμαρχοι θα διαβάζουν τα σχόλια για το Ιστορικό Κέντρο και θα αγοράζουν… γλάστρες για να κάνουν το κομμάτι τους στις κάμερες. 

Η Δημοτική Αστυνομία τι κάνει; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015 16:59

NEWSLETTER