Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016 19:02

Η μαφία των σκουπιδιών κάνει χρυσές δουλειές 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η μαφία των σκουπιδιών κάνει χρυσές δουλειές 

Για το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, αν και το παρακολουθώ στενά, σπάνια γράφω γιατί πιστεύω ότι δεν πρόκειται να λυθεί σύντομα, επειδή οι περισσότεροι πολίτες προτιμούν να βλέπουν φωτιές στις χωματερές και να εισπνέουν καρκινογόνες διοξίνες παρά να συζητήσουν το ενδεχόμενο λειτουργίας μιας σύγχρονης μονάδας.

Αυτή τη στάση των πολιτών εκμεταλλεύεται η μαφία των σκουπιδιών και κάνει χρυσές δουλειές κάνοντας βόλτες τα απορριμματοφόρα και τα φορτηγά πριν τα αδειάσει σε χωματερές, νταμάρια, ρέματα και δάση. Την ίδια ώρα πολιτικοί, τοπικοί άρχοντες και τεχνοκράτες, υπό την ανοχή των δικαστικών αρχών, σπαταλούν δεκάδες εκατομμύρια συντάσσοντας μελέτες και φτιάχνοντας εργοστάσια, όπως η ΜΟΛΑΚ, που δεν λειτουργούν. 

Ομως για το πρόβλημα των σκουπιδιών δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί. Φταίνε κυρίως οι πολίτες που 364 μέρες το χρόνο πετάνε σκουπίδια στο δρόμο και την Ημέρα του Περιβάλλοντος παριστάνουν τους εθελοντές οικολόγους. Φταίνε οι πολίτες που διαδηλώνουν για να μην γίνουν μονάδες επεξεργασίας αλλά δεν διαδηλώνουν για τις χωματερές. Φταίνε οι πολίτες που δηλητηριάζουν τα παιδιά τους με καρκινογόνες διοξίνες αδιαφορώντας για τις φωτιές στις χωματερές. Φταίνε οι πολίτες που ψηφίζουν τους τοπικούς άρχοντες των χωματερών επειδή κάνουν μικρορουσφέτια. Φταίνε οι πολίτες που δεν μαυρίζουν όσους άρχοντες κάνουν μπίζνες με σκουπίδια σε βάρος της δημόσιας υγείας. 

Πότε θα αλλάξει η κατάσταση; Μόνο όταν οι πολίτες συνειδητοποιήσουν ότι για το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών δεν φταίνε οι… εξωγήινοι, ο φιλελευθερισμός και ο τρισκατάρατος καπιταλισμός, αλλά οι ίδιοι που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Μέχρι τότε η μαφία των σκουπιδιών θα συνεχίζει να αδειάζει τα απορριμματοφόρα όπου βρει και τα κοπάδια να βόσκουν δίπλα στα σκουπίδια χωρίς να ενοχλείται κανένας. 

Αλήθεια, το αρνάκι που θα φας είσαι σίγουρος ότι δεν βόσκησε σε σκουπιδότοπο; 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016 12:46

NEWSLETTER