Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 13:16

Απροετοίμαστη η Μεσσηνία για την "κάθοδο των μυρίων" 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Αν και λίγο πολύ ήταν αναμενόμενη η “κάθοδος των μυριάδων” το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Μεσσηνία, όχι μόνο οι αρχές αλλά και πολλές επιχειρήσεις αποδείχτηκαν απροετοίμαστες για τη φιλοξενία των επισκεπτών. Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα από την αρχή. Ολοι γνωρίζαμε ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα έρχονταν χιλιάδες επισκέπτες στη Μεσσηνία αλλά κανένας δεν σκέφτηκε ότι θα χρειαστούν περισσότεροι τροχονόμοι και δημοτικοί αστυνομικοί στους δρόμους της Μεσσηνίας.

Ετσι σε πολλές περιπτώσεις δημιουργήθηκαν τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα τόσο στο αστικό κέντρο της Καλαμάτας όσο και στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Στην Καλαμάτα σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές στη Ναυαρίνου, στην Καρακούση και στο δρόμο για τη Μικρή Μαντίνεια. Ειδικά στην Καρακούση κανένας δεν έχει σκεφτεί ότι το φανάρι το καλοκαίρι θέλει διαφορετική ρύθμιση, καθώς χρησιμοποιούν την οδό Κρήτης για να βγουν στην παραλιακή λεωφόρο πολλαπλάσια αυτοκίνητα από όσα την χρησιμοποιούν τους υπόλοιπους μήνες. 

Εκεί όμως που εξελίχθηκαν κωμικοτραγικές σκηνές, ειδικά το Σάββατο, ήταν στο εθνικό δίκτυο του νομού καθώς τα αυτοκίνητα των επισκεπτών “στοιχήθηκαν” πολλές φορές πίσω από τα τρακτέρ των αγροτών που γυρνούσαν από το χωράφι στο χωριό. Δεν ξέρω αν κάποιοι πιστεύουν ότι η συνεργασία του τριτογενούς και του πρωτογενούς τομέα θα ξεκινήσει από τους… δρόμους, αλλά είναι σίγουρο ότι οι επισκέπτες δεν ενθουσιάζονται με τις ουρές πίσω από τα τρακτέρ. 

Επίσης οι επισκέπτες δεν ενθουσιάζονται όταν περιμένουν μισή ώρα να παραγγείλουν, άλλη μισή για να σερβιριστούν και καμιά ωρίτσα στο τέλος για να πληρώσουν. Δυστυχώς όμως πολλοί επαγγελματίες -αν και περίμεναν την “κάθοδο των μυρίων”- δεν απασχόλησαν το τριήμερο περισσότερους εργαζόμενους και προσπάθησαν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους ζητώντας συγγνώμη για την καθυστέρηση λόγω της αυξημένης κίνησης. Αποτέλεσμα; Μάλλον κωμικοτραγικό, αφού όσοι γκρινιάζουν συνήθως για την κίνηση στα μαγαζιά τους, αποδεικνύεται ότι είναι απροετοίμαστοι να εξυπηρετήσουν περισσότερους πελάτες. Με διαφορετικά λόγια: Η Μεσσηνία διαθέτει πολλά καταστήματα για την εξυπηρέτηση των ντόπιων, αλλά λίγους εργαζόμενους για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών που θέλουμε να έχει ο νομός.

Συμπέρασμα: Η απόφαση για το αν θέλουμε τουρίστες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου ή επισκέπτες που δεν έχουν χρήματα να δαπανήσουν, δεν θα ληφθεί ούτε σε συνέδρια ούτε από πράκτορες σε μυστικές λέσχες. Λαμβάνεται καθημερινά στους δρόμους, στα καταλύματα και στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας.  

Θανάσης Λαγός

 

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 18:12