Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 20:23

Κερδίστε 2 αντίτυπα του βιβλίου «Ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων» του Καλαματιανού σεφ Χρήστου Ζέρβα

Γράφτηκε από την
Κερδίστε 2 αντίτυπα του βιβλίου «Ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων» του Καλαματιανού σεφ Χρήστου Ζέρβα

 

Το βιβλίο του Καλαματιανού σεφ Χρήστου Ζέρβα μπορούν να κερδίσουν 2 τυχεροί της «Ε» και του eleftheriaonline.gr προκειμένου να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους και την οικογένειά τους, με τις συνταγές του.

Οι κατηγορίες των συνταγών του βιβλίου «Ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων» έχουν επιλεχθεί με τη σειρά που θα σας σερβίριζαν εάν ήσασταν σε ένα ακριβό εστιατόριο.

Συγκεκριμένα:

Καλωσόρισμα: προτιμάται η σούπα και ο λόγος είναι ότι εκτός των βιταμινών που μας χαρίζει, καθαρίζει τον λαιμό μας (περισσότερο οι πιο ελαφριές) από τις προηγούμενες τροφές που έχουμε φάει κατά τη διάρκεια της ημέρας και διεγείρει τους γευστικούς μας κάλυκες προκειμένου να απολαύσουμε, ακόμη περισσότερο, τη γεύση και τις μυρωδιές που αναδίδει το φαγητό μας.

Σαλάτα: αποτελεί το πρώτο πιάτο ή το συνοδευτικό ή και το κυρίως γεύμα ορισμένες φορές, για όσους και όσες προσέχουν τη διατροφή τους. Η σαλάτα, πέρα από τη γευστικότητά της, αποτελεί σημαντικό μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, καθώς περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών και βιταμινών, ενώ δρα και προστατευτικά ενάντια σε κάποιες ασθένειες. 

Κυρίως πιάτο: επιλογές σε κρέας, ψάρι, θαλασσινά και ζυμαρικά, ώστε να διαλέξετε αυτό που επιθυμείτε και να εντυπωσιάσετε με τις μαγειρικές σας ικανότητες!

Επιδόρπιο: κλείνοντας το γεύμα, κεράστε τους καλεσμένους σας με ένα λαχταριστό γλυκό, ώστε αυτή η ημέρα να τους μείνει αξέχαστη και να λένε «Γεια στα χέρια σας».

*Εξτρα συμβουλή: συνοδεύστε το επιδόρπιό σας με ένα γλυκό κρασί ή λιμοντσέλο ή λικέρ μαστίχας, που συνδυάζεται άψογα με τα γλυκά και ταυτόχρονα λειτουργεί και ως χωνευτικό.

Ο διαγωνισμός έχει λήξει. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον.

Ο Χρήστος Ζέρβας εξηγεί στην εισαγωγή: «Αυτό το βιβλίο προέκυψε από προσωπική επιθυμία να μοιραστώ με όλους εσάς, ένα πολύ μικρό μέρος όσων έχω διδαχθεί όλα τα χρόνια της καριέρας μου, ως μάγειρας και σεφ, προσθέτοντας σε κάποιες από αυτές και τη δική μου πινελιά. Ενας ακόμη λόγος που πήρα την απόφαση να δημιουργήσω αυτό το βιβλίο με τη βοήθεια των συναδέλφων και συνεργατών μου -τους οποίους και ευχαριστώ - ήταν κατόπιν αιτήματος φίλων αλλά και πελατών που γεύονται (προς τιμή μου) τα πιάτα μου και με υποστηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Χρήστος Ζέρβας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων ΣΤΕΕ Ανάβυσσου του τμήματος «Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής» και μέλος της Ομοσπονδίας Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος – Euro toques Hellas. Εχει συμμετάσχει σε αρκετούς διαγωνισμούς ανά τον κόσμο με τον τίτλο του σεφ, αποσπώντας αρκετά χρυσά, ασημένια, χάλκινα μετάλλια και επαίνους, σε διάφορες κατηγορίες.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φυλάτος


NEWSLETTER