Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 08:25

Κερδίστε δύο εισιτήρια για το θεατρικό μονόλογο «Τα χαΐρια μας εδώ»! στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Κερδίστε δύο εισιτήρια για το θεατρικό μονόλογο «Τα χαΐρια μας εδώ»! στην Καλαμάτα

 

 

Ολοκληρώνονται στο τέλος του μήνα οι παραστάσεις με «Τα χαΐρια μας εδώ», στο Καφενείο «Η Ελλάς». 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη θεατρική εμπειρία που συγκίνησε όσους την παρακολούθησαν ήδη - τόσο λόγω κειμένου και ερμηνείας, όσο και λόγω της αμεσότητας του χώρου. 

Η ηθοποιός Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη ενσαρκώνει τη Σμυρνιά Αγγέλα Παπάζογλου και αφηγείται ολοζώντανα στιγμιότυπα από τη ζωή της πριν και μετά την καταστροφή. Ολα αυτά, σε απόσταση αναπνοής από τους θεατές, οι οποίοι απολαμβάνουν παράλληλα το κρασί, το ποτό ή τον μεζέ τους στα τραπεζάκια του καφενείου - με καίριες μουσικές παρεμβάσεις από αυθεντικά τραγούδια του Βαγγέλη Παπάζογλου, συζύγου της Αγγέλας.

Ο διαγωνισμός έχει λήξει. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον!

Για να διεκδικήσετε ένα εισιτήριο για την παράσταση της Δευτέρας 16/1/2017 και ένα για αυτήν της Τρίτης 17/1/2017, μπείτε στην κλήρωση εδώ.

Η σκηνοθεσία είναι του Αγγελου Μπούρα, ενώ η ιδέα και η μουσική επένδυση της παράστασης ανήκουν στον Γιώργο Αδαμόπουλο.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, έως και τις 30-31 Ιανουαρίου, ώρα 9 μ.μ. στο Καφενείο «Η Ελλάς» (Ακρίτα 127, τηλ. 27210 92682). Είσοδος 10 ευρώ, φοιτητικό-ανέργων 8 ευρώ.

Ενας ολοζώντανος θεατρικός μονόλογος, βασισμένος σε προφορικές μαρτυρίες της Αγγέλας Παπάζογλου για τη ζωή της στη Σμύρνη αλλά και την προσφυγιά μετά την καταστροφή, παρουσιάζεται από τις 31/10 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη όλο το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο στο καφενείο «Η Ελλάς» στην οδό Ακρίτα στην Καλαμάτα, από μια ομάδα τριών νέων ανθρώπων με βαθιές ρίζες στην περιοχή. 

Τίτλος της παράστασης είναι «Τα χαΐρια μας εδώ», όπως και το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου που κατέγραψε τις μαρτυρίες της μητέρας του σε 650 σελίδες - απ' όπου αντλήθηκε το υλικό για την παράσταση.

Την Αγγέλα Παπάζογλου ενσαρκώνει η Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη, σε σκηνοθεσία Αγγελου Μπούρα ο οποίος επιμελήθηκε επίσης τους φωτισμούς και τα κοστούμια. Η αρχική ιδέα ανήκει στον Γιώργο Αδαμόπουλο που ανέλαβε τη μουσική, ενώ συμμετείχε και στην επιλογή των κειμένων. Η παράσταση ανεβαίνει με την υποστήριξη της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας.

Ο σκηνοθέτης εξηγεί ότι «το έργο από μόνο του σε οδηγεί σε έναν χώρο μη θεατρικό: Είναι τόσο έντονος και ανθρώπινος ο αφηγηματικός του χαρακτήρας, που επικοινωνεί με το κοινό καλύτερα σε έναν άλλο χώρο». Στο καφενείο «Η Ελλάς» οι θεατές θα μπορούν ουσιαστικά ν' ακουμπούν τη Σταυρούλα - «και αυτό θα ήθελε η Αγγέλα», όπως σχολίασε ο κ. Μπούρας.

Στην παράσταση θα ακουστούν κυρίως τραγούδια του Βαγγέλη Παπάζογλου, συζύγου της Αγγέλας, αλλά και το «Μινόρε της Σμύρνης», ένας αμανές με τον οποίο «πέφτει η αυλαία» του έργου. 

Κατά τη διάρκεια της παράστασης, οι θεατές - θαμώνες μπορούν κανονικά να πίνουν ό,τι έχουν παραγγείλει στο τραπέζι τους.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ, ενώ 8 κοστίζει το φοιτητικό και των ανέργων.

Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας τις ώρες λειτουργίας του, πρωί - απόγευμα, αλλά και στο καφενείο «Η Ελλάς» τις ημέρες των παραστάσεων 12 με 2 το μεσημέρι. Καθώς ο χώρος είναι μικρός και χωρά μόνο 40 ανθρώπους περίπου, οπότε καλό είναι οι θεατές να προμηθεύονται έγκαιρα τα εισιτήριά τους, ώστε να μην αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Πληροφορίες: τηλ. 27210 92682. 


NEWSLETTER