Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 13:40

Κερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου «Έξοδος» του Αρη Σφακιανάκη

Γράφτηκε από την
Κερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου «Έξοδος» του Αρη Σφακιανάκη

 

Μια εντελώς πρωτότυπη και σύγχρονη ματιά ρίχνει στην Ιστορία ο γνωστός συγγραφέας Αρης Σφακιανάκης, ο οποίος «μετακινείται» με το τελευταίο αυτό βιβλίο του προς μια διαφορετική λογοτεχνία... χωρίς βέβαια να χάνει επ' ουδενί το χιούμορ του.

Ένας τυχερός αναγνώστης ή αναγνώστρια μπορεί να απολαύσει την «Έξοδο» δωρεάν: αρκεί να δηλώσει συμμετοχή στο διαγωνισμό μας και, εφόσον κληρωθεί, να παραλάβει το βιβλίο του από το Public Καλαμάτας.

Ο διαγωνισμός έχει λήξει. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον!

Όσο για την υπόθεση; Ένας συγγραφέας ετοιμάζεται να γράψει το καινούργιο του βιβλίο. Για να συγκεντρώσει το υλικό που χρειάζεται, σχεδιάζει να ταξιδέψει σε μια μακρινή πολιτεία.

Οι φίλοι του προσπαθούν να τον αποτρέψουν: «Είναι διαβολότοπος, τι δουλειά έχεις εσύ εκεί;» επιμένουν.

Εκείνος τους αγνοεί, κι έτσι ένα ωραίο πρωί ξεκινάει το ταξίδι του.

Δυο μέρες αργότερα θα βρεθεί σ’ ένα μέρος που ξεπερνάει την ίδια του τη φαντασία. Και γίνεται ο ίδιος ήρωας στο βιβλίο που σκόπευε να γράψει.

Ο συγγραφέας

Ο Αρης Σφακιανάκης γεννήθηκε το 1958 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Το πρώτο του βιβλίο με διηγήματα, «Όταν βρέχει και φορά παπούτσια κόλετζ», κυκλοφόρησε το 1981 από τις εκδόσεις Κέδρος. Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφόρησε το 1984 το δεύτερο βιβλίο του, «Οι παράξενες συνήθειες της οικογένειας Μόρφη», το 1990 το τρίτο βιβλίο του «Ο τρόμος του κενού», το 1993 το τέταρτο βιβλίο του, «Η νόσος των κινέζικων εστιατορίων». To 1998 κυκλοφόρησε το πέμπτο βιβλίο του, με τον τίτλο «Δεν ήξερες... δεν ρώταγες!». Το μυθιστόρημα αυτό υπήρξε το πρώτο μιας τριλογίας που συνεχίστηκε με το «Μπέιμπι Σίτινγκ». Ακολούθησαν τα βιβλία «Το περσικό φιλί» (2004), «Μητροπόλεις, ιστορίες, παράδεισοι» (Ελληνικά Γράμματα, 2006) «Η μοναξιά δεν μου ταιριάζει» (2008) και «Ου μπλέξεις (2011)». Συνέχισε με το «Παντρεμένες» (2013) και «Έξοδος» (2016). Είναι ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας κι έχει ασχοληθεί επίσης με τη μετάφραση και το σενάριο.


NEWSLETTER