Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 14:43

Οι νικητές των προσκλήσεων για την παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια» του φεστιβάλ «Θεατρική Ανοιξη στην Καλαμάτα»

Γράφτηκε από την
Οι νικητές των προσκλήσεων για την παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια» του φεστιβάλ «Θεατρική Ανοιξη στην Καλαμάτα»

 

Ενα ακόμη θεατρικό φεστιβάλ υψηλών προδιαγραφών, με τον τίτλο «Θεατρική Ανοιξη στην Καλαμάτα» διοργανώνει ο οργανισμός «Οψεις Πολιτισμού» στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, μετά το Πάσχα. 

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 20 έως και την Παρασκευή 28 Απριλίου θα παρουσιαστούν στο ΔΗΠΕΘΕΚ 7 ενδιαφέρουσες παραστάσεις, σε μια προσπάθεια σοβαρής καλλιτεχνικής «αποκέντρωσης» με προσοχή στη λεπτομέρεια. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το θεατρικό φεστιβάλ επισκέπτεται ξανά και ξανά την Καλαμάτα με διαφορετικές παραστάσεις, επειδή «το κοινό της πόλης αποδεικνύει πόσο δεκτικό είναι σε κάθε σοβαρή, ποιοτική δουλειά, χωρίς λογικές "αρπαχτής"».

Από μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση κερδίζουν οι:
Κατερίνα Λογκαράκη
Αναστάσιος Ντυμένος

«ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ»

26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00

Του Αύγουστου Στρίντμπεργκ

Σκηνοθετεί και παίζει ο Βασίλης Μπισμπίκης. Μαζί του, η Ελεονώρα Αντωνιάδου και η Δήμητρα Παπαδήμα. Συμμετέχουν: Νίκος Βαλάσης, Μανώλης Δέφτος, Ελένη Κερολλάρι, Δημήτρης Ξοξάκος, Εφη Σολωμού, Γκρέτα Σπάρου, Θαλειάννα Τσιρίγου. Μετάφραση: Χρήστος Νικολόπουλος. Σκηνικός χώρος - επιμέλεια κοστουμιών - μουσική: Ομάδα Cartel. Στίχοι: Δήμητρα Παπαδήμα. Επιμέλεια κίνησης: Αγγέλα Πατσέλη. Φωτισμοί: Δημήτρης Κουτάς. Βοηθοί σκηνοθέτη: Στέλιος Τυριακίδης, Στεφανία Βλάχου. Φωτογραφίες promo/αφίσας: Γιώργος Καπλανίδης. Διεύθυνση παραγωγής: Φαίη Τζήμα. 

Μια νύχτα ξεφαντώματος γίνεται αφορμή για να έρθουν αντιμέτωποι με τον εαυτό τους και τα όριά τους η αριστοκράτισσα Δεσποινίς Τζούλια, ο υπηρέτης Ζαν και η μαγείρισσα Κριστίν: οι ήρωες του έργου του Στρίντμπεργκ «Δεσποινίς Τζούλια». Στο χώρο ενός παλιού γκαράζ, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, η συνάντηση των ηρώων φέρνει στο φως ερωτήματα βαθιά κρυμμένα μέσα τους: Τι σημαίνει «βγαίνω από τα όριά μου»; Πού ξεκινά και πού τελειώνει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια; Πόσο άγρια μπορούν να γίνουν τα ένστικτα ενός ανθρώπου, προκειμένου να επιβιώσει; Ποιος πονάει περισσότερο στη σχέση θύματος-θύτη; Πόσο έτοιμοι είναι οι άνθρωποι να δούνε τις ρωγμές τους στον καθρέφτη;

**Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μηνά Χατζησάββα 

Δείτε εδώ τις παραστάσεις που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και δηλώστε συμμετοχή στην κλήρωση, διαλέγοντας την παράσταση που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Βασίλης Μπισμπίκης στην "Ε" για την παράσταση “Δεσποινίς Τζούλια" (pics)

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τα εισιτήρια για τις παραστάσεις του φεστιβάλ κοστίζουν 13 ευρώ (γενική είσοδος) και 10 ευρώ (φοιτητικό - ανέργων) ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για τα άτομα με αναπηρία. Προπώληση θα γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (τηλ.27210 87902) και στο βιβλιοπωλείο «Ολα Χαρτί» (τηλ. 27210 63690). Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορεί κανείς να απευθύνεται και στην κ. Χρύσα Αρβανιτίδου (τηλ. 2310 257218).


NEWSLETTER