Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 20:38

Οι νικητές των προσκλήσεων για την παιδική παράσταση «Xάιντι» στην Καλαμάτα 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οι νικητές των προσκλήσεων για την παιδική παράσταση «Xάιντι» στην Καλαμάτα 

 

 

Το κλασικό και διεθνώς αναγνωρισμένο μυθιστόρημα της Ελβετίδας Γιoχάνας Σπίρι, «Xάιντι» παρουσιάζει η παιδική σκηνή της Θεατρικής Εταιρίας «Μέθεξις» στην Καλαμάτα στο Εργατικό Κέντρο το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 6.15 μ.μ. και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 4.30 και στις 6.15 μ.μ.

Το έργο, που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από μικρά και... μεγάλα παιδιά, προσεγγίζει σύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα, όπως είναι η αλληλεγγύη και η άρση των προκαταλήψεων και των αποκλεισμών μέσα από την κατανόηση της διαφορετικότητας του άλλου. Το συναισθηματικό δέσιμο που ορθώνει τείχος προστασίας γύρω από τις αθώες παιδικές ψυχές, οι μυστικοί κώδικες που αναπτύσσονται με τους ανθρώπους της μεγαλύτερης γενιάς, αλλά και η αγάπη για τη φύση και η δύναμή της που τόσο έχει ξεχαστεί από το σύγχρονο τρόπο ζωής στις μεγαλουπόλεις, είναι μερικά μόνο από αυτά τα ζητήματα.

Μα πάνω απ’ όλα,  διδάσκει στα παιδιά πως το μεγαλύτερο όπλο κατά των διακρίσεων και των αποκλεισμών στην εποχή μας, είναι η αγάπη και η συντροφικότητα που θέτει τις βάσεις για καλύτερους κοινωνικούς και φιλικούς δεσμούς.

Νικητές του διαγωνισμού είναι οι:
Σωτηρία Ταστανίδου
Σταματούλα Βουρδά
Γεώργιος Λαμπρόπουλος
Αγγελική Μαμανέα
Κατερίνα Σεϊμέτη
Ελευθερία-Μαρία Παφίτη

Δυο λόγια για το έργο: Η ορφανή Χάιντι πηγαίνει να μείνει στο βουνό με τον γκρινιάρη παππού της που ποτέ δεν είχε γνωρίσει. Οι δυο τους όμως μαθαίνουν με τον καιρό να αγαπούν ο ένας τον άλλο. Ωστόσο η ήρεμη ζωή τους αναστατώνεται με την άφιξη της θείας της Χάιντι που την πιέζει να αποδεχθεί μια ζωή μακριά από τον παππού της και τον Πέτερ για να βρεθεί στο σχολείο, δίπλα στην αυστηρή Φρόιλαιν Ροτενμάιερ και την μικρή Κλάρα. Η απουσία όμως του παππού της είναι μεγάλη και η ηρωίδα μας λαχταρά για τη στιγμή που θα ξαναγυρίσει κοντά του.

Οι συντελεστές είναι οι: διασκευή: Δημήτρης Ζωγραφάκης, σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης, μουσική: Μιχάλης Τριπόδης, σκηνικά: Θανάσης Κόκκας, κουστούμια: Ματίνα Μέγκλα.

Παίζουν οι: Κατερίνα Χολή, Χρήστος Τριπόδης, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Γιώργος Γεροντιδάκης, Στέλλα Κωστοπούλου.

Διάρκεια παράστασης: 75'.

Η προπώληση γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (27210 87902) και το εισιτήριο κοστίζει 7 ευρώ (προπώληση).

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER