Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 20:34

Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Τα Χαΐρια μας εδώ» στο «Ρακομελάδικο»

Γράφτηκε από την

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά αλλά σε διαφορετικό χώρο, στο «Ρακομελάδικο» στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, θα παρουσιαστούν φέτος «Τα χαΐρια μας εδώ».

Σε αυτή την ιδιαίτερη παράσταση, η Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη ενσαρκώνει τη Σμυρνιά Αγγέλα Παπάζογλου και αφηγείται με τον αυθεντικό της λόγο την καταστροφή και την προσφυγιά στην Ελλάδα.

Πρόκειται για έναν ολοζώντανο μονόλογο, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Τα χαΐρια μας εδώ: Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης». Η μάνα του συγγραφέα, η Αγγέλα Παπάζογλου, Σμυρνιά τραγουδίστρια και γυναίκα του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, αφηγείται τη ζωή της με λαϊκή γλώσσα γεμάτη μουσικότητα.

Το έργο αποτελεί μια συγκλονιστική προφορική μαρτυρία, με μνήμες από τη Σμύρνη, την απελευθέρωση και την καταστροφή της, τον ξεριζωμό των Ελλήνων και τα μετέπειτα δύσκολα χρόνια τους στην Ελλάδα ως πρόσφυγες. Η συνταρακτική επικαιρότητα του λόγου της Αγγέλας στις μέρες μας θυμίζει ότι είναι αμαρτία να ξεχνάς. Οπως έλεγε και η ίδια: «Να μην ξεχνάς. Αμα ξεχάσεις, αυτά που ‘παθες θα σ'τα ξανακάνουνε χειρότερα».

Δύο τυχεροί επισκέπτες του eleftheriaonline.gr κερδίζουν από μια μονή πρόσκληση για την παράσταση της Κυριακής 5 Νοεμβρίου στο «Ρακομελάδικο» στο Ιστορικό Κέντρο.
Μπείτε στην κλήρωση εδώ.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί υπό την αιγίδα και με την ευγενική στήριξη της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, στο μεζεδοπωλείο «Ρακομελάδικο» (Κουμουνδουράκη 8) μόνο για 12 Κυριακές: 5 - 12 - 19 - 26 Νοεμβρίου, 3 - 10 Δεκεμβρίου, 14 - 21 - 28 Ιανουαρίου, 4 - 11 - 18 Φεβρουαρίου 2018.

Ερμηνεία: Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη. Σκηνοθεσία: Αγγελος Μπούρας. Επιλογή Κειμένου: Γιώργος Αδαμόπουλος - Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη. Κοστούμια - Φωτισμοί: Aγγελος Μπούρας. Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Αδαμόπουλος. Ωρα έναρξης: 9 μ.μ. (προσέλευση στις 8.30 μ.μ.). Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα. Τιμή εισιτηρίου: 10 και 8 ευρώ. Προπώληση: Βιβλιοπωλείο «Ανάγνωση», Αναγνωσταρά 30 (πεζόδρομος Πνευματικού Κέντρου). Πληροφορίες-Κρατήσεις: 6947-403309.

Η παράσταση «Τα χαΐρια μας εδώ» παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στις 3 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της Κυλλήνης («Κυλλήνεια 2017») σε εορτασμό με θέμα τα 95 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, μετά από πρόσκληση του Σωματείου «Αθηνά Εργάνη» και του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης.