Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 06:56

Korova: Μια... αγελάδα στον Κεραμεικό!

Γράφτηκε από την

 

Δύο (2) τυχεροί κερδίζουν από ένα τραπέζι για δύο άτομα στο μεζεδοπωλείο Korova στην Αθήνα.

Τα ονόματα των τυχερών θα ανακοινωθούν μόλις ενημερωθούν όλοι τηλεφωνικά.

Το Korova αφορά ανθρώπους που θέλουν να πιούνε και να φάνε (εάν πεινάνε) κάτι εξαιρετικά ποιοτικό σε πολύ καλές (βασικά χαμηλές) τιμές. 

Το τσίπουρο προέρχεται από την ορεινή Καρδίτσα από έναν εκ των κορυφαίων παραγωγών της περιοχής. Το ρακί (ή η ρακή ή η τσικουδιά -όπως θέλετε τέλος πάντων) είναι από την ορεινή Κρήτη, από ντόπιο παραγωγό και εκτός από πεντακάθαρο, είναι και πεντανόστιμο. Το τσίπουρο και η ρακή σερβίρονται παγωμένα (δείγμα του πόσο πεντακάθαρα είναι αφού δεν παγώνουν ούτε στους -30). 

Τα ορεκτικά που συνδυάζονται με το ποιοτικό και καθαρό ποτό προέρχονται κι αυτά από ντόπιους παραγωγούς (η αγορά τους γίνεται από παραγωγούς της λαϊκής του Μεταξουργείου και των Πετραλώνων) και πρόκειται για παραδοσιακούς μεζέδες με γκουρμέ πινελιές, αφού σε όλους αρέσει το καλό φαγητό.

Korova στα ρώσικα σημαίνει αγελάδα και γι’ αυτό η επιγραφή του μαγαζιού είναι γραμμένη στο Κυριλλικό αλφάβητο.

Korova βέβαια ήταν και το περίφημο μπαράκι στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι» όπου ο Άλεξ και η παρέα του έπιναν το παραισθησιογόνο γάλα τους. Εδώ το γάλα δε θα το βρεις αλλά θα βρεις ποτό από 5,5 €, μπίρα τη μικρή 2,5 € και τη μεγάλη 3,5 € και το ποτήρι κρασί στα 2 €. 

Οι κριτικές στο ask4food.gr είναι διθυραμβικές!!!

 

Φωτογράφιση: The Big Picture | www.thebigpicture.gr

Κεραμεικού 93-95, Αθήνα

Ο διαγωνισμός διενεργείται με την υποστήριξη της Εταιρείας ταχυμεταφορών Speedex Καλαμάτας (Κιλκίς 3, 27210-89710)