Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016 19:21

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την «Απολογία του Σωκράτη»

Γράφτηκε από την
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την «Απολογία του Σωκράτη»

Μία πρωτοπόρα παράσταση θα φιλοξενήσει το Κάστρο της Καλαμάτας την ερχόμενη Πέμπτη το βράδυ.

Πρόκειται για την πλατωνική «Απολογία του Σωκράτη» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, η οποία παρουσιάζεται στα Αρχαία Ελληνικά με την ιδιαίτερη μέθοδο του σκηνοθέτη - ενώ θα υπάρχουν και υπέρτιτλοι στα Νέα Ελληνικά και στα Αγγλικά. 

Μπείτε στην κλήρωση για διπλές προσκλήσεις εδώ.

Η παράσταση αυτή ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι ως παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Μέχρι σήμερα έχει καθηλώσει χιλιάδες θεατές μετά από sold-out παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, κι ακόμη στη Ρουμανία, την Κύπρο και το Βιετνάμ - όπου αποθεώθηκε από το Διεθνές Διπλωματικό Σώμα 27 Πρεσβειών στην ιστορική Οπερα του Ανόι. Εξελίχθηκε έτσι σ' ένα παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός, αναδεικνύοντας την αρχαία ελληνική γλώσσα ως ζωντανή γλώσσα, για πρώτη φορά ύστερα από δυόμισι χιλιάδες χρόνια.

Φέτος το καλοκαίρι το έργο «Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη» βρίσκεται σε περιοδεία από τον Ιούνιο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με 60 προγραμματισμένες παραστάσεις, με την στήριξη και υπό την αιγίδα του ΚΘΒΕ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ                                                                                                              

Διδασκαλία Εκφοράς και Ερμηνείας Αρχαίου Κειμένου / Σκηνικός χώρος / Σκηνοθεσία / Μετάφραση: Δήμος Αβδελιώδης

Μακέτες, Κοστούμια: Αριστείδης Πατσόγλου

Σχεδιασμός, κατασκευή Κλεψύδρας: Μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας, Κώστας Κοτσανάς 

Μεταγραφή στην Αγγλική γλώσσα / επιμέλεια υποτιτλισμού: Αμαλία Κοντογιάννη 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Βασίλης Καραμπούλας 

ΜΕΛΗΤΟΣ: Γιάννης Κολόι

Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Ζώτου. Boηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Νικόπουλος, Δανάη Ρούσσου, Ειρήνη Ζάρρα. Φωτογραφίες: Κορνηλία Σιδηρά, Γιώργος Χρυσοχοίδης. Εκτέλεση καλοκαιρινής περιοδείας: «Όψεις Πολιτισμού». Παραγωγή: «anagnorisis» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Θεάτρου-Κινηματογράφου.


NEWSLETTER