Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 13:13

Χριστόψωμο 400 κιλών θα παρασκευαστεί στην Αρναία Χαλκιδικής

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Χριστόψωμο 400 κιλών θα παρασκευαστεί στην Αρναία Χαλκιδικής

Ένα τεράστιο Χριστόψωμο βάρους 400 κιλών θα παρασκευαστεί αύριο, παραμονή των Χριστουγέννων, στην Αρναία της Χαλκιδικής, εκεί όπου κάθε χρόνο αναβιώνει το έθιμο "Το μέλωμα του Χριστού".

Το Χριστόψωμο θα έχει διαστάσεις 2x2 μέτρα και θα τοποθετηθεί σε ειδικής κατασκευής λαμαρίνα, λόγω του μεγέθους του. Παρασκευάζεται από επαγγελματίες της περιοχής και το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων μοιράζεται, μαζί με μέλι και καρύδια, σε πλήθος κόσμου που έχει συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της Αρναίας.

"Δημιουργείται μια κατανυκτική ατμόσφαιρα στην Αρναία. Η χορωδία ψάλλει τα κάλαντα σε όλα τα στενά, παραδοσιακά καλντερίμια, ενώ παιανίζει η φιλαρμονική του Δήμου. Κάτοικοι και επισκέπτες μαζεύονται στην κεντρική πλατεία, γύρω από το τεράστιο Χριστόψωμο. Φέτος απαιτούνται 400 κιλά αλεύρι και θα είναι το μεγαλύτερο Χριστόψωμο που έχει φτιαχτεί ποτέ" δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM" ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρίας Αρναίας, Απόστολος Βαλιάνος.

Το έθιμο αναβιώνει η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρία Αρναίας, με τους διοργανωτές να θέτουν κάθε χρόνο νέους στόχους και να καταρρίπτουν το ρεκόρ βάρους του Χριστόψωμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παναγιώτα Ντίντα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER