Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 11:54

Eκανε άνω-κάτω το δήμο για να ασπαστεί το "Μακαρονοτέρας"

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Eκανε άνω-κάτω το δήμο για να ασπαστεί το "Μακαρονοτέρας"

Άνω-κάτω έγινε ο Δήμος Αθηναίων από το επίμονο αίτημα δημότη, ο οποίος ζήτησε να αλλάξουν τα στοιχεία του, διότι άλλαξε θρησκευτικές πεποιθήσεις και ασπάστηκε την «Εκκλησία του Μακαρονοτέρατος».

  Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, όλη η ιεραρχία του δήμου αναγκάστηκε να ασχοληθεί με το αίτημα του πολίτη, ακόμη και ο Συμπαρασταστάτης του Δημότη αλλά και υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.   Το πρόβλημα ήταν η ερμηνεία του νόμου αφού ενώ ο πολίτης είχε πάρει το οκ από τη διεύθυνση Ετεροδόξων του υπουργείου για οποιαδήποτε μεταβολή στο θρήσκευμα του, η υπάλληλος του δήμου αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει. Η άρνηση αυτή οδήγησε τον πολίτη να την καταγγείλει για «εξαιρετικά εριστική συμπεριφορά» . 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο lifo.gr

 

Παλιότερα πάντως ο 34χρονος Νίκο Αλμ έκανε αίτηση να του επιτρέπεται να τοποθετήσει στο κεφάλι του ένα... σουρωτήρι για τη φωτογραφία του διπλώματος οδήγησης, όταν ανακάλυψε ότι επιτρεπόταν να το φορά μόνο εφόσον αποδείκνυε ότι ήταν απαραίτητο "στοιχείο" των θρησκευτικών του πεποιθήσεων.

Η πραγματικά πρωτότυπη αίτηση του, η οποία στάλθηκε στα αρμόδια κεντρικά αυστριακά γραφεία μαζί με τέσσερις φωτογραφίες, ο Άλμ είχε τοποθετημένο στο κεφάλι του το σουρωτήρι, το οποίο θύμιζε καπέλο! Στην αίτηση ανέφερε ότι το να έχει στο κεφάλι του ένα μαγειρικό σκεύος ήταν απαραίτητη προϋπόθεση της θρησκείας του η οποία είχε το όνομαpastafarianism!

Περισσότερα στο cosmo.gr


NEWSLETTER