Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 22:34

H γκάφα του αιώνα στην εγκατάσταση γέφυρας που προκάλεσε σάλο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
H γκάφα του αιώνα στην εγκατάσταση γέφυρας που προκάλεσε σάλο

Ανετα αυτό που συνέβη χαρακτηρίζεται ως γκάφα του αιώνα. Η αξίας 30 εκατ. δολαρίων αναδιπλούμενη γέφυρα που κατασκευάστηκε από ισπανική εταιρεία για λογαριασμό της Χιλής τοποθετήθηκε... άναποδα. Δηλαδή με το οδόστρωμα, τα περιμετρικά κάγκελα και τη σήμανση προς τα κάτω, να κοιτάνε προς τη θάλασσα!

 

Η γέφυρα Κάου-Κάου θα ένωνε μια μικρή απόσταση μετάξύ της ακτογραμμής της ενδοχώρας στην περιοχή Βαλντίβιο και το νησί Τέγια και θα καταργούσε τη χρήση των φέρι μπόουτ που αναγκαστηκά έπρεπε να πάρουν οι κάτοκοι για να πάνε από τη μια περιοχή στην άλλη. Ωστόσο, όπως φαίνεται η γέφυρα θα αργήσει αρκετά να δοθεί στην κυκλοφορία, καθώς ένα λάθος κατά την τοποθέτησή της και μόλις λίγο πριν την τελετή εγκαινίων της αναβάλλει το... κόψιμο της κορδέλας.

Το λάθος στην τοποθέτηση, χαρακτηρίζεται εξωφρενικό και έχει προκαλέσει τόσο την οργή των αρχών της Χιλής όσο και τα ειρωνικά σχόλια των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Χιλιανός πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινέιρα είναι έξαλλος,  μιλάει για εθνική ντροπή και απειλεί Θεούς και Δαίμονες, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Δημοσίων Έργων Λορέτο Σίλβα απέδωσε το σύνολο των ευθυνών στην κατασκευάστρια εταιρεία την οποία και κάλεσε να επιδιορθώσει τα... σπασμένα της.

Πηγή: iefimerida.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER