Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 17:43

"Σταματήστε να βάζετε λουκέτα στις γέφυρες!"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
"Σταματήστε να βάζετε λουκέτα στις γέφυρες!"

Η μανία των ερωτευμένων που έγινε μάστιγα 

 

Τα πρώτα λουκέτα εμφανίστηκαν μάλλον το 2000 στο Παρίσι σε ένα μικρό γεφυράκι. Η γοητεία του ρομαντισμού, μια μικρή αφέλεια και η μόδα, οδήγησαν χιλιάδες κόσμου να πιστεύει πως αν στο γεφυράκι του Pont de l'Archevêché βάλουν στα κάγκελα ένα λουκέτο και μετά πετάξουν στο νερό το κλειδί, η αγάπη και το πάθος τους θα αντέξει για όλη τους τη ζωή.

Αυτή η μανία γρήγορα εξαπλώθηκε και στα γύρω γεφυράκια, στις γειτονικές πόλεις και μέσα σε λίγα χρόνια πέρασε και σε άλλες χώρες. Τα λουκέτα του έρωτα άρχισαν να γίνονται πολλά και μερικές γέφυρες έχασαν το όνομά τους και ονομάστηκαν "Γέφυρες Της Αγάπης". 

Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν δεν είχε ξεπεραστεί το όριο! Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση μοιάζει να είναι εκτός ελέγχου έχει και πλέον ξεκίνησε καμπάνια για να σταματήσουν οι τουρίστες να κλειδώνουν τα λουκέτα. Τα λουκέτα έχουν γίνει χιλιάδες και αν έχουν υπάρξει φορές που ο δήμος με δική του πρωτοβουλία προχώρησε στην απομάκρυνσή τους το μόνο που κατάφερε ήταν να διατηρήσει τις γέφυρες καθαρές για λίγες εβδομάδες και να εισπράξει δεκάδες μηνύματα με ύβρεις και παράπονα από ζευγάρια που είχαν αφήσει το λουκέτο τους σε κάποιο γεφυράκι. 

Περισσότερα: www.lifo.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER