Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 23:44

Ο Νταρθ Βέιντερ διαμαρτύρεται για την απόρριψη της υποψηφιότητάς του

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Νταρθ Βέιντερ διαμαρτύρεται για την απόρριψη της υποψηφιότητάς του

O Νταρθ Βέιντερ, τον οποίο συνόδευαν δεκάδες στρατιώτες της γαλαξιακής αυτοκρατορίας και άλλοι χαρακτήρες της ταινίας Πόλεμος των Άστρων, τέθηκε επικεφαλής σε μια διαδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της εκλογικής Επιτροπής της Ουκρανίας, η οποία απέρριψε την υποψηφιότητά του στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

 

Ο σκοτεινός ήρωας των ταινιών του Τζορτζ Λούκας είχε υποβάλει την υποψηφιότητά του στις εκλογές της 25ης Μαΐου, οι οποίες διεξάγονται μετά την ανατροπή της φιλορωσικής κυβέρνησης του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ο ίδιος είχε παρουσιάσει στους δημοσιογράφους ένα διαβατήριο με το όνομα «Νταρθ Βέιντερ, Σκοτεινός Άρχοντας των Σιθ».

Αλλά η εκλογική επιτροπή απέρριψε την υποψηφιότητά του θεωρώντας ότι δεν ήταν έγκυρα τα δικαιολογητικά που κατέθεσε.

Η φορολογική δήλωση του «Νταρθ Βέιντερ» έχει υποβληθεί με το όνομα Βίκτορ Σεβτσένκο.

Σύμφωνα με τα 15 μέλη της επιτροπής, ο «Νταρθ Βέιντερ» στην πραγματικότητα γεννήθηκε στο Κίεβο το 1956 και εργαζόταν ως πρότινος ως τεχνικός σε ένα πανεπιστήμιο. Ο ίδιος λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Βίκτορ Σεβτσένκο.

«Δεν είναι αστείο. Επιχειρούν να μετατρέψουν τις εκλογές σε φάρσα», είπε ένα μέλος της επιτροπής, ο Ιγκόρ Ζιντένκο.

Συνοδευόμενος από τους Stormtroopers —τους στρατιώτες της γαλαξιακής αυτοκρατορίας με τις λευκές πανοπλίες— και μέλη της αυτοκρατορικής φρουράς με κόκκινες κάπες, περίπου εκατό ανθρώπους, ο Νταρθ Βέιντερ διαδήλωσε εναντίον αυτής της απόφασης μπροστά στα γραφεία της επιτροπής στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Πολλοί Ουκρανοί μου ζήτησαν να γίνω πρόεδρος, δεν μπορούσα να μείνω αδιάφορος» δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο άνδρας αυτός εμφανιζόταν συχνά στην πλατεία Ανεξαρτησίας, φορώντας το κράνος και την κάπα του χαρακτήρα της ταινίας, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του ουκρανικού κόμματος του Διαδικτύου (UIP).

«Η εξουσία (μας) φοβάται» εξέφρασε την εκτίμηση ο αρχηγός του UIP Ντμίτρι Γκολουμπόφ. Ο ίδιος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης της επιτροπής.

Το κόμμα συγκέντρωσε το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων γρίβνα (165.000 ευρώ) που απαιτούνταν για την κατάθεση της υποψηφιότητας.

Το κόμμα του Νταρθ Βέιντερ έχει ήδη στο δυναμικό του πολλές εντυπωσιακές επιχειρήσεις. Το Νοέμβριο του 2013 μαζί με τους στρατιώτες της γαλαξιακής αυτοκρατορίας είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το δημαρχείο της Οδησσού, όπου είχε αυτοανακηρυχθεί δήμαρχος.

Το Κόμμα του Διαδικτύου, που ιδρύθηκε το 2010, υπόσχεται, μεταξύ άλλων, την εγκαθίδρυση μιας ηλεκτρονικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, τη μετάβαση προς τα ψηφιακά μέσα και την προσφορά δωρεάν μαθημάτων πληροφορικής σε όλους τους πολίτες.

Πηγή: ethnos.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER