Τρίτη, 08 Απριλίου 2014 22:44

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου εξαιτίας... αερίων από αγελάδες!

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου εξαιτίας... αερίων από αγελάδες!

Η ένδειξη για πυρκαγιά στο αεροσκάφος ενεργοποιήθηκε λόγω της... «υπερθέρμανσης» των αγελάδων

 Στη σκιά της εξαφάνισης του Boeing 777, σημειώθηκε ένα απίστευτο περιστατικό στην Βρετανία, όταν ένα Boeing 747 αναγκάστηκε να στείλει σήμα εκτάκτου ανάγκης και να ζητήσει αναγκαστική προσγείωση στο Χίθροου λόγω...αγελάδων.

Συγκεκριμένα, το αεροπλάνο βρισκόταν πάνω από την θάλασσα της Ιρλανδίας, όταν ο συναγερμός άρχισε να χτυπά με την ένδειξη «πυρκαγιά» να είναι στο κόκκινο. Οι πιλότοι έστειλαν αμέσως σήμα κινδύνου και ζήτησαν να προσγειωθούν στο Χίθροου.

Ωστόσο όταν οι τεχνικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο αεροσκάφος έμειναν έκπληκτοι, καθώς διαπίστωσαν ότι η εν λόγω ένδειξη ενεργοποιήθηκε εξαιτίας των περίπου 400 αγελάδων τις οποίες μετέφερε το αεροσκάφος.

Οπως τονίζει ο Independent, η ένδειξη για πυρκαγιά στο αεροσκάφος ενεργοποιήθηκε λόγω της υπερθέρμανσης των αγελάδων και των...αερίων τους.

«Οι αγελάδες, εκπέμπουν μεγάλες συγκεντρώσεις μεθανίου και έχουν θερμοκρασίες υψηλότερες από τους ανθρώπους, ένας συνδυασμός ο οποίος μπορεί να εξηγεί γιατί χτύπησε ο συναγερμός», αναφέρει ο Independent.

Πηγή: protothema.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER