Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014 21:28

Η συμμετοχή των νοσοκόμων στα πειράματα του Χίτλερ για μικρά παιδιά

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η συμμετοχή των νοσοκόμων στα πειράματα του Χίτλερ για μικρά παιδιά

Ανατριχιαστικές φωτογραφίες.

 

Τον ρόλο που έπαιξαν οι Γερμανίδες νοσοκόμες, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στα πλέον απάνθρωπα πειράματα ευγονικής των Ναζί, φέρνει στη δημοσιότητα ρεπορτάζ της Daily Mail. Σε αυτά τα πειράματα περιλαμβανόταν η ευθανασία όσων παιδιών έπασχαν από νοητική στέρηση, ή χαρακτηρίζονταν «ανεπιθύμητοι» από το Γ’ Ράιχ, επειδή δεν πληρούσαν τα φυλετικά κριτήρια.

(Νοσοκόμες, με τα μάτια προστατευμένα, προφανώς από κάποια ακτινοβολία, ελέγχουν μικρά παιδιά, που έχουν δεμένα τα μάτια)

Σε άλλες περιπτώσεις, παιδιά που προκαλούσαν προβλήματα με τη συμπεριφορά τους, στέλνονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι νοσοκόμες ήταν απαραίτητες, καθώς τα παιδιά ήταν χιλιάδες, χωρίς γονείς και είχαν ανάγκη από καθημερινή «φροντίδα». Πως θα μπορούσαν να γίνουν τα πειράματα χωρίς τη συμμετοχή τους;

(Ένα από τα πιο ανατριχιαστικά πειράματα των Ναζί. Γυμνά παιδιά εκτίθενται σε υπέρυθρη ακτινοβολία, ώστε να ξανθύνουν τα μαλλιά τους)

Το πιο πιθανό είναι, ότι συμφωνούσαν και με τους επιστημονικούς σκοπούς, καθώς όταν ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία έκανε συστηματική πλύση εγκεφάλου στη νεολαία και όποιος δεν πειθόταν, εξαφανιζόταν σε κάποιο στρατόπεδο.

\

(Νοσοκόμες εξετάζουν βρέφη, που συμμετείχαν στα πειράματα)

Οι νοσοκόμες είναι βέβαιο, πως είχαν πειστεί, ότι έπρατταν το σωστό. Τα πειράματα είχαν ως στόχο τη δημιουργία μίας ανώτερης φυλής, που θα συγκέντρωνε τα χαρακτηριστικά της Άριας, με τελικό σκοπό την κατάκτηση του κόσμου.

(Είναι πιθανό, οι νοσοκόμες να συμφωνούσαν με τους επιστημονικούς σκοπούς των πειραμάτων)

Το πρόγραμμα διήρκεσε ως το 1944 και, έως τότε, γεννήθηκαν 42.000 βρέφη, με τα χαρακτηριστικά που τους είχαν δώσει οι επιστήμονες, ώστε να ανήκουν στην φυλή των Αρίων.

(Οι Ναζί έριχναν μεγάλο βάρος στα πειράματα αυτά, αφού τελικός σκοπός ήταν η δημιουργία της Άριας φυλής, που θα μπορούσε να κατακτήσει τον κόσμο)

Η συλλογή φωτογραφιών της αγγλικής εφημερίδας δίνει μια άλλη διάσταση στον ρόλο της νοσηλευτικής, στα εγκληματικά πειράματα των Γερμανών.

Πηγή: Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER