Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 13:10

Φεστιβάλ κοκκινομάλληδων στην Ολλανδία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Φεστιβάλ κοκκινομάλληδων στην Ολλανδία

Πορτοκαλί, πυρρόξανθα, κοκκινωπά. Ανεξάρτητα με την απόχρωση φυσικοί κοκκινομάλληδες από όλον τον πλανήτη έδωσα και φέτος το παρόν στο ετήσιο ραντεβού τους στην πόλη Μπρέντα της Ολλανδίας. 

 

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2005 όταν ο Ολλανδός ζωγράφος Μπαρτ Ρούγενχορστ θέλησε να ζωγραφίσει 15 κοκκινομάλλες και απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε όλες τις φυσικές και όχι βαμμένες κοκκινομαλλούσες. Παραδόξως έλαβε αμέσως 150 θετικές απαντήσεις με αποτέλεσμα να γίνει μια μίνι μάζωξη κοκκινομάλληδων. Οι κοκκινομάλληδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου και ξανά και ξανά και ξανά κάθε χρόνο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα φεστιβάλ η δημοτικότητα του οποίου, μάλιστα, αυξανόταν με την πάροδο του χρόνου. Ετσι δεν αποτελί έκπληξη το γεγονός ότι φέτος μαζεύτηκαν  5.000 κοκκινομάλληδες, άνδρες και γυναίκες.

Από τι εξαρτάται το κόκκινο μαλλί

Τα κόκκινα μαλλιά είναι όντως το σπανιότερο φυσικό χρώμα μεταξύ των ανθρώπων.Το δέρμα και το χρώμα των μαλλιών καθορίζεται από μια χρωστική ουσία γνωστή ως μελανίνη, η οποία χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: Τη μαύρη ευμελανίνη και τη φαιά ευμελανίνη ή φαιομελανίνη. Η πρώτη είναι καφέ - μαύρη και η δεύτερη ένα είδος κοκκινωπού καφέ. Τα άτομα με κόκκινα μαλλιά, έχουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες φαιομελανίνης.

Το τι χρώμα μαλλιών θα έχει ένας άνθρωπος εξαρτάται από το χρωμόσωμα 16 το οποίο παράγει μια πρωτεΐνη, που ονομάζεται υποδοχέας MC1R (μελανοκορτίνης 1). Αυτή η πρωτεΐνη παίζει σημαντικό ρόλο στη μετατροπή της φαιομελανίνης σε ευμελανίνη. Οταν υπάρχουν δύο μεταλλαγμένες εκδοχές του γονιδίου MC1R, οι μετατροπές δεν είναι τόσο συχνές και έτσι υπάρχει μια συσσώρευση φαιομελανίνης στα χρωστικά κύτταρα.

Κατά συνέπεια, ένα άτομο θα έχει κόκκινα μαλλιά και ανοιχτόχρωμο δέρμα, ενώ θα είναι και επιρρεπές σε φακίδες.

Πηγή: iefimerida.gr

Παναγιώτα Ντίντα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER