Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 08:51

Τη χειρουργούσαν και εκείνη... το βιολί της

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τη χειρουργούσαν και εκείνη... το βιολί της

"Είχαμε την ευκαιρία για μία ιδιωτική συναυλία" είπε ο γιατρός

 Την ώρα που οι γιατροί τη χειρουργούσαν στο κεφάλι εκείνη έπαιζε... βιολί. Ο λόγος για μια Ισραηλινή μουσικό, που υποβλήθηκε σε επέμβαση, για να ξεπεράσει ένα τρέμουλο.

Ο χειρουργός Γιτζάκ Φριντ, ο διευθυντής του τμήματος λειτουργικής νευροχειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Σουράσκι του Τελ Αβίβ, είπε ότι η επέμβαση έγινε την Τρίτη ενώ η ασθενής, η Ναόμι Ελίσουβ, ήταν ξύπνια ώστε να καθοριστεί με ακρίβεια το σημείο όπου θα έπρεπε να τοποθετηθεί ένα ηλεκτρόδιο στον εγκέφαλό της. «Πρέπει να τοποθετούνται με ακρίβεια χιλιοστού», διευκρίνισε ο γιατρός.

Η Ελίσουβ έπαιζε βιολί ώστε οι γιατροί να διασφαλίσουν ότι το ηλεκτρόδιο που τοποθέτησαν θα αντιμετώπιζε το τρέμουλο χωρίς όμως να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες.

«Ήταν η πρώτη φορά που χειρούργησα ασθενή ο οποίος έπαιζε μουσικό όργανο κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια ιδιωτική συναυλία από μια ταλαντούχα και αξιόλογη μουσικό», αστειεύτηκε ο γιατρός.

Η Ελίσουβ, 60 ετών, ήταν βιολίστρια στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Λιθουανίας και την Ορχήστρα Δωματίου του Ισραήλ, όμως το τρέμουλο από το οποίο υπέφερε εδώ και 20 χρόνια την ανάγκασε να διακόψει την καριέρα της στη σκηνή και να αφοσιωθεί στη διδασκαλία. «Είναι κρίμα που έμαθα τόσο αργά για αυτήν την επέμβαση. Όμως τώρα, επιτέλους, επιστρέφω στη ζωή», είπε η ασθενής

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Πηγή: newsbeast.gr


NEWSLETTER