Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 22:14

Ένας 82χρονος βρήκε το κλεμμένο αυτοκίνητό του 46 χρόνια μετά

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ένας 82χρονος βρήκε το κλεμμένο αυτοκίνητό του 46 χρόνια μετά

Σαν... ανέκδοτο ακούστηκε στον 82χρονο Ιβάν Σνάιντερ η καλή είδηση που του ανακοίνωσαν οι τελωνειακές αρχές της Καλιφόρνιας: το πολυτελές αυτοκίνητό του, μια σπορ, δίπορτη Τζάγκουαρ βρέθηκε 46 χρόνια αφότου κλάπηκε από αγνώστους έξω από το σπίτι του.

 

"Είναι θαύμα, θαύμα! Ήμουν 36 χρονών τότε και σήμερα είμαι 82" είπε ο συνταξιούχος δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη, που πλέον έχει εγκατασταθεί στη Φλόριντα.

Η μυθική Τζάγκουαρ ΧΚΕ του 1967 κλάπηκε τη νύχτα της 13ης προς τη 14η Μαρτίου 1968 έξω από το σπίτι του Σνάιντερ στο Μανχάταν. Την εποχή εκείνη η αξία της έφτανε τα 5.000 δολάρια. Σήμερα, έχοντας τα σημάδια του χρόνου και της σκουριάς επάνω της, κοστίζει περίπου 23.600 δολάρια ενώ οι Τζάγκουαρ που είναι σε άψογη κατάσταση μπορεί να φτάσουν ακόμη και τις 100.000.

Οι τελωνειακοί έκαναν τυπικό έλεγχο για τον εντοπισμό κλεμμένων αυτοκινήτων στο φορτίο ενός πλοίου που επρόκειτο να αναχωρήσει από το Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας με προορισμό την Ολλανδία. Εκτός από την Τζάγκουαρ, βρήκαν άλλα τέσσερα οχήματα που είχαν δηλωθεί ως κλεμμένα.

Ο Ιβάν Σνάιντερ, λάτρης των ωραίων, κλασικών αυτοκινήτων, αγόρασε στη συνέχεια πολλά άλλα. Όμως η Τζάγκουαρ "ήταν το πρώτο καλό αυτοκίνητό μου, ήταν το αγαπημένο μου", όπως είπε, κατάπληκτος που την ξαναβρήκε ενώ δεν πίστευε ότι θα την ξανάβρισκε ποτέ. "Καμιά φορά, τα Σαββατοκύριακα, σηκωνόμουν στις 4 ή 5 το πρωί για να την οδηγήσω στον αυτοκινητόδρομο με 140-160 χιλιόμετρα", είπε νοσταλγικά.

Καθώς πλέον τόσο ο ίδιος όσο και το αυτοκίνητο έχουν γεράσει, υποσχέθηκε πως στο εξής δεν θα κάνει τρέλες αλλά θα φροντίσει να πάει την αγαπημένη του σε έναν καλό μάστορα. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER