Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014 01:08

"Θεράπευε" τον καρκίνο με κίτρινο υγρό...

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
"Θεράπευε" τον καρκίνο με κίτρινο υγρό...

Το 1952 το σύστημα υγείας βρισκόταν σε τραγική κατάσταση και στις περισσότερες επαρχιακές πόλεις δεν υπήρχαν καν νοσοκομεία. Οι συνηθισμένες παθήσεις αντιμετωπίζονταν σχετικά ικανοποιητικά αλλά για σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος, η θεραπεία ήταν σε πρώιμο στάδιο. Οι καρκινοπαθείς στην απελπισία τους δεν δίσταζαν να δοκιμάσουν ακόμη και τους πιο απίθανους τρόπους υποτιθέμενων θεραπευτών.

 Ένας από αυτούς τους θεραπευτές ήταν ο Γιώργος Γεωργιάδης από τη Θεσσαλονίκη. Ο Γεωργιάδης παρασκεύαζε ποτά και μάλλον κατά τύχη δημιούργησε ένα κίτρινο υγρό και το διαφήμιζε λέγοντας ότι θεράπευε τον καρκίνο. Είχε φτάσει στο σημείο να προκαλεί τον ιατρικό κόσμο και να ζητά να του υποδείξουν καρκινοπαθείς στους οποίους θα μπορούσε να εφαρμόσει τη θεραπεία του. 

Ο Γεωργιάδης δοκίμασε το υγρό και σε δύο καρκινοπαθείς.

Στον Παναγιώτη Λατισνόγλου και στον Ευάγγελο Δαμιδούλη . 

«Ο όγκος έπαψε να τον ενοχλή, ο πυρετός υπεχώρησε και ο ασθενής ανέκτησε την ευεξίαν του. Τόσο οι δύο ασθενείς όσο και οι γείτονες πιστεύουν ότι η σωτηρία των οφείλεται εις το φάρμακο του ποτοποιού», έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής. 

Στην αρχή ο Γεωργιάδης κρατούσε την ταυτότητά του μυστική.

Αστραπιαία όμως η φήμη του «θεραπευτή» διαδόθηκε παντού και πολλοί καρκινοπαθείς έπιναν δωρεάν το κίτρινο υγρό, το οποίο παρασκεύαζε κατά οκάδες, στη κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του. Ο ιατρικός κόσμος που στην αρχή απλώς παρακολουθούσε τις εξελίξεις, άρχισε να αντιδρά και να ζητά περισσότερες πληροφορίες για τη σύνθεση του περιβόητου κίτρινου υγρού. Ο Γεωργιάδης όμως αρνούνταν να αποκαλύψει το μυστικό του.

Το «θαύμα» του Γεωργιάδη κράτησε μόνο λίγες ημέρες. Η αντίστροφη μέτρηση για τον θεραπευτή ξεκίνησε όταν μια 23χρονη κοπέλα που έπινε το υγρό του, πέθανε.

Πηγή: Η μηχανή του χρόνου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER