Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 00:00

Χίτλερ: Ο μετρ της φοροδιαφυγής

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Φοροφυγάς από τους λίγους φαίνεται ότι ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ, ο οποίος έβγαζε χρήματα από παντού, ενώ τα είχε στήσει όλα με τέτοιο τρόπο ώστε να εισπράττει με κάθε τρόπο από τον λαό της Γερμανίας. 

 

Ο ηγέτης των Ναζί, Αδόλφος Χίτλερ έμεινε στην ιστορία ως στυγερός δολοφόνος, λίγοι όμως γνωρίζουν ότι ήταν και φοροφυγάς.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε από τον 90χρονο Γερμανοερβραίο και πρώην μυστικός πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών  Herman Rothman.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Daily Mail, ο φύρερ έκανε εκτεταμένη φοροδιαφυγή  μέσω των γραμματοσήμων που έφεραν το πρόσωπό του, αλλά και για κρυφούς λογαριασμούς που φτάνουν ακόμα και τα τέσσερα εκατομμύρια, σημερινά, ευρώ. Όσο για το ύψος της φοροδιαφυγής του φτάνει στα δυο εκατ. ευρώ.

Σε ντοκιμαντέρ που αναμένεται να προβληθεί από το Channel 5 την επόμενη Παρασκευή ο 90χρονος αποκαλύπτει ότι ο Χίτλερ  διαχειριζόταν την εικόνα του όπως ήθελε. Τύπωνε το πρόσωπό του σε γραμματόσημα, πουλούσε το γνωστό βιβλίο του "Ο Αγών μου", αλλά για όλα αυτά αρνούνταν να αποδώσει στο ναζιστικό καθεστώς τους φόρους που του αναλογούσαν.

Εκείνη την εποχή είχε θεσπίσει ειδική νομοθεσία, που υποχρέωνε τους πολίτες να αγοράσουν το βιβλίο του Χίτλερ. Βέβαια, δεν ήταν τυχαίος ο νόμος, καθώς εισέπραττε χρήματα για τα πνευματικά δικαιώματα.

Το απίστευτο είναι ότι αν και στους γάμους το βιβλίο δινόταν σαν δώρο από το γερμανικό κράτος, ο Χίτλερ  πληρωνόταν κανονικά τα πνευματικά δικαιώματα. Ουσιαστικά, μιλάμε για την τέλεια απάτη αφού αρχηγός του κράτους δεν ήταν άλλος από τον ίδιο.

Την ίδια στιγμή, οι φήμες τον θέλουν να εισέπραττε χρήματα και για τις αφίσες που τον απεικόνιζαν.

Ο Rothman υποστηρίζει ότι μετά την αυτοκτονία του δικτάτορα στο Βερολίνο το 1945, ανακαλύφθηκε η διαθήκη του που ήταν  γραμμένη από τον ίδιο προφανώς λίγες ώρες πριν αφαιρέσει τη ζωή του. "Αυτά που βρήκαμε στη διαθήκη μας σόκαραν" λέει τώρα ο Ρόθμαν.

Το πρώτο κομμάτι της διαθήκης είναι ένας λίβελος κατά των Εβραίων και το δεύτερο μια ύστατη προσπάθεια να κρύψει τον παράνομο πλούτο του. Αυτό που ανακάλυψαν οι ερευνητές ήταν έναν άνθρωπο φιλοχρήματο, παραδόπιστο, ικανό να μετέλθει όλων των τρόπων για να σώσει την παράνομη περιουσία του.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ,  η περιουσία του σε σημερινά λεφτά έφτανε τα  4,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: dailymail | news247.gr