Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 19:11

Γερμανία: Δικαστήριο επιτρέπει στους ενοικιαστές να ουρούν όρθιοι

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γερμανία: Δικαστήριο επιτρέπει στους ενοικιαστές να ουρούν όρθιοι

Ως αναφαίρετο δικαίωμα κάθε (άνδρα) ενοικιαστή, το οποίο δεν αντιβαίνει στο πνεύμα των συμφωνητικών ενοικίασης, αναγνώρισε γερμανικό δικαστήριο την... ούρηση σε όρθια στάση. 

 

Η ρηξικέλευθη απόφαση ήρθε με δικαίωση ενοικιαστή, την εγγύηση του οποίου κρατούσε ο σπιτονοικύρης για να επισκευάσει ζημιά σε πάτωμα μπάνιου. 

Συγκεκριμένα, δικαστήριο του Ντύσελντορφ ασχολήθηκε, όπως γράφει η Sueddeutsche Zeitung (SZ), με την μήνυση ενοικιαστή σε βάρος του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που είχε νοικιάσει επειδή ο δεύτερος δεν του επέστρεψε ολόκληρη την εγγύηση των 3.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης είχε κρατήσει 1.900 ευρώ για την επισκευή του μαρμάρινου πατώματος του μπάνιου. Η ζημιά που είχε υποστεί το πάτωμα είχε αποδοθεί από τους τεχνίτες που κλήθηκαν για την επισκευή στα σταγονίδια ούρων γύρω από τη λεκάνη.

Το δικαστήριο αποδέχθηκε ως λογικό να είναι αυτή η αιτία, ωστόσο έκρινε πως αυτό δεν έδινε στον ενοικιαστή το δικαίωμα να κρατήσει μέρος της εγγύησης. 

Η ούρηση σε όρθια στάση είναι διαδεδομένη, ανέφερε η απόφαση σύμφωνα με την SZ, όμως οι επιπτώσεις της για τα πατώματα άγνωστες και «έτσι ο ιδιοκτήτης όφειλε να είχε επισημάνει στον ενοικιαστή την ευαισθησία του πατώματος».

Πηγή: in.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER