Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 13:13

Αυτή η γυναίκα έχει να γελάσει 40 χρόνια για να... μη κάνει ρυτίδες!

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αυτή η γυναίκα έχει να γελάσει 40 χρόνια για να... μη κάνει ρυτίδες!

Ισχυρίζεται ότι με την μέθοδό της κρατάει τις ρυτίδες μακριά...

 

Μπορεί μια παρέα γυναικών να μαζεύονται κάθε Παρασκευή σε τοπικό εστιατόριο για να διασκεδάσουν, να θυμηθούν τα παλιά και να χαλαρώσουν. Όμως, μεταξύ αυτών των γυναικών που χαμογελούν ή γελούν υπάρχει και η 50χρονη Τες Κρίστιαν, η οποία δεν γελά ποτέ.

Όχι, η Τες δεν είναι από τους ανθρώπους που δεν έχουν χιούμορ. Απλώς πριν από σαράντα χρόνια, πήρε την απόφαση να διατηρήσει το νεανικό της πρόσωπο για πολλά χρόνια. Κι αυτό το καταφέρνει, αποφεύγοντας να γελάσει, ακόμα και όταν γεννήθηκε η κόρη της!

«Δεν έχω ρυτίδες, γιατί έχω εκπαιδεύσει τον εαυτό μου, να ελέγχει τους μύες του προσώπου μου. Όλοι ρωτούν αν έχω κάνει μπότοξ, αλλά δεν έχω κάνει και τα αποτελέσματα είναι εξαιτίας του ότι δεν έχω γελάσει από τότε που ήμουν έφηβη. Η αφοσίωσή μου έχει αποδώσει, δεν έχω ούτε μια γραμμή πάνω στο πρόσωπό μου», λέει η Τες και συμπληρώνει: «Ναι είμαι ματαιόδοξη και θέλω να συνεχίσω να δείχνω νέα. Η στρατηγική μου είναι πιο φυσική από το μπότοξ και πιο αποτελεσματική από κάθε κρέμα ομορφιάς».

Παρά το γεγονός πως αποτελεί ακραία κίνηση η Τες δεν είναι μόνη της. Πολλοί διάσημοι, μεταξύ των οποίων και η Κιμ Καρντάσιαν, έχουν παραδεχτεί πως αποφεύγουν να γελούν ή να κατσουφιάζουν, επειδή κάνουν ρυτίδες. Και το ακόμα πιο αξιοπερίεργο είναι πως, επιστήμονες, όπως ο δρ. Νικ Λόου, παραδέχονται πως αυτή η εκκεντρική μόδα μπορεί να έχει αποτελέσματα.

«Οι ρυτίδες εμφανίζονται εξαιτίας του ζαρώματος των γραμμών του γέλιου και αυτών στο μέτωπο, από τους μυες του προσώπου. Αν εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι εκφράσεις σου, τότε δεν θα εμφανιστούν τόσες γραμμές. Το γνωρίζουμε αυτό, διότι έτσι ακριβώς λειτουργεί και το μπότοξ. Μειώνει την μυική δραστηριότητα», λέει ο Λόου.

Παρ' όλα αυτά, η προσπάθεια της Τες δεν ξεκίνησε ως μηχανισμός αντιγήρανσης. Ήταν αντίδραση στο αυστηρό καθολικό σχολείο στο οποίο πήγαινε. «Οι αγέλαστες μοναχές, εκεί, δεν ήθελαν να γελούν τα παιδιά. Συνέχεια μου έλεγαν να σβήσω αυτό το χαμόγελο από το πρόσωπό μου. Έτσι κι εγώ υιοθέτησα ένα μειδίαμα».

Συνεχίζοντας, η Τες αποκαλύπτει πως αποφάσισε να συνεχίσει τη ζωή της αγέλαστη: «Όταν γελούσα, φούσκωναν τα μάγουλά μου και έδειχνα παρανοϊκή. Κοιτώντας λοιπόν, παλιές σταρ του Χόλιγουντ, είδα τη Μάρλεν Ντίτριχ για έμπνευση. Δεν γελούσε ποτέ και λάτρευα τον τρόπο με τον οποίο εμφανιζόταν λαμπερή».

Όμως, το να εμφανίζεται αγέλαστη δεν ήταν καθόλου εύκολο. Η Τες αποκάλυψε πως μπορεί να σηκώνονται τα άκρα των χειλιών της, αλλά πλέον δεν νιώθει την ανάγκη να γελάσει. Σε αυτούς που τη βλέπουν αρνητικά, δηλώνει πως είναι διασκεδαστική παρέα και πως, αν κάποιος περάσει μια μέρα μαζί της, δεν θα αντιληφθεί το γεγονός πως δεν γελά. Ακόμα και ο πρώην άντρας της δεν είχε πρόβλημα με αυτό από τη στιγμή που τον διασκέδαζε με άλλους τρόπους.

Στο γάμο της ο φωτογράφος την παρακαλούσε να χαμογελάσει, όμως η Τες αρνήθηκε πεισματικά, όπως και κατά τη γέννηση της κόρης: «Όταν γεννήθηκε η Στίβι, ένιωσα ανείπωτη χαρά, αλλά δεν ένιωσα την ανάγκη να χαμογελάσω».

Μεγαλώνοντας, και φτάνοντας γύρω στα 40, η Τες παρατήρησε πως ενώ οι υπόλοιποι γύρω της, μεγάλωναν και φαινόταν στο πρόσωπό τους, το δικό της παρέμενε αψεγάδιαστο. Και το γεγονός πως παραμένει χωρίς ίχνος ευχάριστης έκφρασης, παρά τα όσα μπορεί να συμβαίνουν γύρω της, της έχουν επιφέρει το προσωνύμιο Μόνα Λίζα από τους φίλους της.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER