Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 15:21

Ο γηραιότερος άνθρωπος της Αυστραλίας πλέκει πουλόβερ για τραυματισμένους πιγκουίνους

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο γηραιότερος άνθρωπος της Αυστραλίας πλέκει πουλόβερ για τραυματισμένους πιγκουίνους

Ο Alfred "Alfie" Date είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στην Αυστραλία στην ηλικία των 109 ετών.

 

Αυτός ο αξιέπαινος αιωνόβιος, ο οποίος ξεκίνησε το πλέξιμο πριν από 80 χρόνια, δίνει όλες του τις δυνάμεις σε έναν ασυνήθιστο αλλά σημαντικό σκοπό, στο πλέξιμο μικροσκοπικών πουλόβερ για πιγκουίνους που τα χρειάζονται. 

​Εάν αναρωτιέστε γιατί μπορεί ένας πιγκουίνος να χρειάζεται πουλόβερ, η απάντηση είναι πως χρειάζεται προστασία από πιθανές πετρελαιοκηλίδες.

Πριν από ένα χρόνο, δημιουργήθηκε μια μεγάλη πετρελαιοκηλίδα η οποία οδήγησε την Οργάνωση υπέρ των πιγκουίνων του Philip Island να αναζητήσει δωρεές σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τα πτηνά που ζουν στην περιοχή και δε μπορούν να πετάξουν. 

Τα εν λόγω πουλόβερ προσέφεραν στους πιγκουίνους μεγάλη προστασία από τις τοξικές πετρελαιοκηλίδες που λίπαναν το εξωτερικό τους φτέρωμα, επιτρέπωντας στο νερό να περνάει μέχρι μέσα.

Οι πιγκουίνοι όταν καλύπτονταν από το πετρέλαιο τείνουν να προσπαθούν να αφαιρέσουν μόνοι τους τη λάσπη από επάνω τους και καταλήγουν να «καταναλώνουν» μεγάλες ποσότητες πετρελαίου. Τα αφαιρούμενα πουλόβερ βοηθούν στο να μην χρειάζεται να τραυματίζουν το φτέρωμά τους. 

Μπορεί ο Alfie να είναι 109 ετών, η ηλικία του δεν τον εμποδίζει στο να συνεχίσει να πλέκει τα πουλόβερ για τους πιγκουίνους που τα χρειάζονται, οι οποίοι πρέπει να είναι ευγνώμονες για αυτή του την κίνηση.

Πηγή: news.distractify.com

Απόδοση: Βασιλική Πλεμμένου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER