Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015 21:52

Kowloon Walled City: Η πόλη της αναρχίας και του σκότους

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Kowloon Walled City: Η πόλη της αναρχίας και του σκότους

Η Kowloon Walled City, παραμένει ο πλέον πυκνοκατοικημένος αστικός ιστός που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης. Περίπου 33.000 άνθρωποι συνωστίζονταν σε 28.000 τετραγωνικά μέτρα, στην πόλη που στα καντονέζικα έμεινε γνωστή ως "πόλη του σκότους".

 

Για κάθε πολίτη της "πόλης" αντιστοιχούσαν μόλις 3,5 τετραγωνικά μέτρα με τις συνθήκες της καθημερινής διαβίωσης να γίνονται ολοένα και πιο άθλιες από άποψης υγιεινής.

Σήμερα, 21 χρόνια μετά τη κατεδάφιση του, βγήκε στο φως της δημοσιότητας μια σπάνια φωτογραφική συλλογή, η οποία παρουσιάζει τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετώπιζαν αυτοί οι άνθρωποι.

Ο Καναδός φωτογράφος Greg Girard συνεργάστηκε με τον Ian Lamboth και οι δύο άνδρες πέρασαν πέντε χρόνια μέσα στη περιβόητη κινεζική πόλη προτού κατεδαφιστεί το 1994.

Μέσα στη πόλη υπήρχαν 300 διασυνδεδεμένα πολυώροφα κτίρια σε μόλις 0,026 τετραγωνικά χιλιόμετρα – όλα κατασκευασμένα χωρίς εισφορές από έναν μόνο αρχιτέκτονα.

Από τις αρχές του 1980, η περιοχή ήταν διαβόητη για τη πορνεία, τα καζίνο και το εμπόριο κοκαΐνης και οπίου.

Σήμερα ο χώρος έχει μετατραπεί σε πάρκο, με ένα μπρούτζινο ομοίωμα της πόλης να είναι το μόνο που απέμεινε από την πλούσια ιστορία της.

Το φωτογραφικό έργο του Girard έχει τίτλο "City of Darkness Revisited" και μπορεί κανείς να το αγοράσει μέσω του διαδικτύου.

Το έργο του φωτογράφου μπορεί κανείς να το δει στο Monte Clark Gallery.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER