Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 23:29

Κατάδυση σε δύο προστατευόμενα βραζιλιάνικα νησιά με το Google Street View

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κατάδυση σε δύο προστατευόμενα βραζιλιάνικα νησιά με το Google Street View

Εξερευνήστε το μαγευτικό βυθό και τη στεριά των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

 Ιδού μια από τις φορές που η υπηρεσία πανοραμικής απεικόνισης χαρτών της Google μας μεταφέρει, ως Street View, στο πανέμορφο τοπίο των βραζιλιάνικων νησιών Fernando de Noronha και Atol das Rocas και μετονομάζεται σε "Sea View" για να μας προσκαλέσει σε μια εκθαμβωτική κατάδυση στο βυθό τους, με λίγα κλικ από την οθόνη μας. 

Τα συγκεκριμένα νησιά, που βρίσκονται στο Αρχιπέλαγο Fernando de Noronha, αποτελούν, μαζί με άλλα 18 νησάκια, μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στα οποία βρίσκει κανείς καταρράκτες, παρθένες παραλίες, αγέλες δελφινιών, σπάνια θαλάσσια ζωή και προστατευόμενες περιοχές αναπαραγωγής διαφόρων ειδών. 

Η περιοχή, λόγω του εύθραυστου οικοσυστήματός της, δεν έχει υποστεί τουριστική εκμετάλλευση και ελάχιστες ομάδες επισκεπτών έχουν την ευκαιρία να τα επισκεφθούν, ενώ υπάρχουν περιοχές που η πρόσβαση απαγορεύεται εντελώς. Η καταγραφή των μοναδικών εικόνων, έγινε με τη βοήθεια του Google Trekker, μιας συσκευής που προσαρμόζεται σαν σακκίδιο στους ώμους και συλλαμβάνει πανοραμικές εικόνες από 15 διαφορετικές κάμερες, σε κάθε είδους περιβάλλον. 

Πηγή: www.lifo.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER