Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015 23:18

Η πιο επικίνδυνη ταινία που γυρίστηκε ποτέ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η πιο επικίνδυνη ταινία που γυρίστηκε ποτέ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη (βίντεο)

Η ταινία Roar βγήκε στη μεγάλη οθόνη το 1981 και η παραγωγή της που διήρκεσε 11 χρόνια έμεινε στην ιστορία για τα πολλά ατυχήματα και τους τραυματισμούς που υπέστησαν 70 μέλη από το συνεργείο και τους ηθοποιούς.

 Η υπόθεση της ταινίας περιστρέφεται γύρω από την άγρια ζωή ενός οικολόγου που ζει με τη γυναίκα του, τα παιδιά του και μερικά λιοντάρια, τίγρεις και ελέφαντες.

Η επανακυκλοφορία της ταινίας πρόκειται να γίνει τον Απρίλιο..

Στην ταινία κάνει και την εμφάνισή της η Μέλανι Γκρίφιθ σε παιδική ηλικία. Μαζί με τη 14χρονη τότε Μέλανι βλέπουμε την επίσης ηθοποιό μητέρα της,Τίπι Χέντρεν, πρωταγωνίστρια της ταινίας του Άλφρεντ Χίτσκοκ "Τα Πουλιά", τον σύζυγό της παραγωγό Νοελ Μάρσαλ και το λιοντάρι τους τον Νιλ.

Η ιδέα για την ταινία προέκυψε όταν, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην άγρια φύση της Αφρικής, ο Μάρσαλ και η Χέντρεν βρήκαν ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι που είχε καταληφθεί από λιοντάρια. Θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη σχετικά με την αιχμαλωσία αυτού του απειλούμενου υπό εξαφάνιση είδους άγριων ζώων, αποφάσισαν να γυρίσουν μία ταινία με την βοήθεια εκπαιδευτών άγριων ζώων.

Το ζευγάρι άρχισε να υιοθετεί και να μεγαλώνει λιοντάρια στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες και για 6 χρόνια η οικογένειά τους ζούσε μαζί με μία αγέλη από λιοντάρια, μέχρι που αποφάσισαν να μετακομίσουν σε ένα ράντσο στο βόρειο τμήμα του Λος Άντζελες για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

Κατόπιν, προχώρησαν στην παραγωγή της ταινίας «Roar», στην οποία τελικά δεν συμμετείχαν μόνο λιοντάρια αλλά και διάφορα άλλα αιλουροειδή. Για την ακρίβεια στην ταινία εμφανίστηκαν 150 είδη αγριόγατας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη «συλλογή» παγκοσμίως.

Η διαχείριση τόσων πολλών άγριων, μη εκπαιδευμένων ζώων εκτόξευσε βεβαίως το κόστος της παραγωγής στα ύψη.

Η ταινία έκανε να γυριστεί 5 χρόνια και κόστισε πάνω από 17,5 εκατομμύρια δολάρια. Οι εισπράξεις όμως υπολογίζονται περί τα 2 εκατομμύρια.

Στο τέλος της ταινίας αναφέρονται και οι επιθέσεις που έγιναν κατά τα γυρίσματα από τα άγρια ζώα. Η Χέντρεν έσπασε το πόδι της, η Μέλανι Γρίφιθ χρειάστηκε πλαστική εγχείρηση για αποκατάσταση του προσώπου της και ο Μάρσαλ παραλίγο να πάθει γάγγραινα από τα πολλά δαγκώματα. Ο κινηματογραφιστής της ταινίας, χρειάστηκε 220 ράμματα έπειτα από επίθεση που δέχτηκε από λιοντάρι. Παρ' ολ' αυτά, κανένα λιοντάρι δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της ταινίας, η Χέντρεν και ο Μάρσαλ χώρισαν.

Πηγή: huffingtonpost.gr


NEWSLETTER