Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 11:18

Από πού ξεφύτρωσε αυτό το σπίτι στη μέση του δρόμου;

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Από πού ξεφύτρωσε αυτό το σπίτι στη μέση του δρόμου;

Θα μπορούσε να είναι βγαλμένο από σκηνικό ταινίας τρόμου, όπου ένα σπίτι βρίσκεται στη μέση του πουθενά και μέσα γίνονται μεταφυσικά και πολύ τρομακτικά πράγματα.

 Κι όμως το σπίτι της φωτογραφίας δεν αποτελεί μέρος κάποιου κινηματογραφικού σκηνικού. Είναι το σπίτι ενός ζευγαριού από την Κίνα, που αρνήθηκε να το δώσει για κατεδάφιση προκειμένου να περάσει από εκεί ο καινούριος αυτοκινητόδρομος.

Η νομοθεσία έδινε το δικαίωμα αυτό στους ιδιοκτήτες και ο Λούο Μπαοτζέν το χρησιμοποίησε και δήλωσε πως η αποζημίωση του κράτους δεν επαρκούσε για να στεγάσει τον ίδιο, τη σύζυγό του και τα κοτόπουλα που εκτρέφουν, κάπου αλλού.

Παρά τις προσπάθειες πολιτείας και ιδιοκτήτη, η χρυσή τομή δε βρέθηκε και έτσι ο δρόμος κατασκευάστηκε περιμετρικά του σπιτιού. Οι γύρω κατοικίες γκρεμίστηκαν αλλά το σπίτι των Μπαοτζέν έμεινε όρθιο και μετά την ασφαλτόστρωση, έμοιαζε σαν να είχε φυτρώσει στη μέση του δρόμου.

Το περίεργο θέμα αντίκριζαν οι οδηγοί μόνο για λίγες ημέρες, αφού σύντομα ο Λούο άλλαξε γνώμη. Κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει να ζει στη μέση του αυτοκινητόδρομου και υποχώρησε τελικά παίρνοντας £26,058 αποζημίωση. Η καθημερινότητά του ήταν αφόρητη λόγω του θορύβου των αυτοκίνητων, του καυσαερίου αλλά και των συνεχών επισκέψεων τηλεοπτικών συνεργείων που ήθελαν να καταγράψουν το «σπίτι στη μέση του δρόμου». Το σπίτι γκρεμίστηκε και ο δρόμος επιδιορθώθηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία.

Δεν γνωρίζουμε που μετακόμισε τελικά ο κινέζος εκτροφέας κοτόπουλων, πάντως για πολλούς το όνομα του ταυτίστηκε με την αντίσταση στις επιταγές των κυβερνήσεων. Η αλήθεια πάντως είναι ότι το σύστημα τον νίκησε. Πάλι καλά. Πριν μερικά χρόνια ούτε που θα τον ρώταγε. Η ιστορία του σπιτιού στη μέση του αυτοκινητόδρομου έγινε τόσο γνωστή, που όταν αυτό κατεδαφίστηκε το κατέγραψαν οι κάμερες.

Πηγή: Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER