Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 19:14

James Bond: Γιατί θα έπρεπε να ήταν ήδη νεκρός

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γιατροί εξηγούν γιατί ήταν αδύνατο να επιβιώσει ο Τζέιμς Μποντ στην ταινία "Skyfall"

 Ο εφτάψυχος James Bond κάνει τις γάτες να ντρέπονται για τις πολλές ζωές που έχουν αφού παρ όλες τις κακουχίες πάντα καταφέρνει να επιβιώνει λες και είναι μια άτρωτη μηχανή (γατάκια...).

Ο αγαπητός μας μυστικός πράκτορας θα έπρεπε να μας είχε αφήσει καιρό τώρα με όλα αυτά που του έχουν συμβεί. Είναι απορίας άξιο το πως έχει καταφέρει ξεγελάσει το θάνατο 50 χρόνια (ε, προφανώς έπρεπε, πως θα έβγαιναν άλλωστε νέες ταινίες).

Σύμφωνα με επαγγελματίες στο χώρο της Υγείας, που μιλούν στο βρετανικό περιοδικό "Total Film" ο James Bond θα έπρεπε να έχει πεθάνει μέσα σε 7 λεπτά στη ταινία Skyfall (2012) αφότου πυροβολήθηκε με σφαίρα απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Οι ειδικοί λένε πως ο αληθινός James Bond θα είχε πεθάνει στα πρώτα 7 λεπτά της ταινίας αφού η εν λόγω σφαίρα έπρεπε να τον έχει σκοτώσει ακαριαία, προκαλώντας ανήκεστες βλάβες στους πνεύμονες.

Μάλιστα, ακόμα και αν επιζούσε θα διέτρεχε ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.

Σε άλλη σκηνή, ο James Bond πέφτει από την οροφή τρένου (80 μέτρα ύψος) μέσα σε ένα ποτάμι αφού έχει δεχτεί πυροβολισμό (κανένας Τσακ Νορίς). Στην πραγματικότητα ένα τέτοιο άλμα θα του δημιουργούσε κατάγματα στο αυχένα ή θα έσπαγε την σπονδυλική στήλη, χώρια ο κίνδυνος πνιγμού.

Φυσικά, δε σταματάει εκεί το φλερτ του με το θάνατο. Ο James Bond αφαιρεί μόνος του σφαίρα από τον ώμο του. Μια τέτοια... αυτοσχέδια εγχείρηση,«ενέχει κίνδυνο μαζικής αιμορραγίας, απώλειας των αισθήσεων, βλαβών στα νεύρα και στους μυς και τεράστιο κίνδυνο μόλυνσης, λένε οι επιστήμονες.

Παράλληλα, οι εκρήξεις χειροβομβίδων θα του προκαλούσαν διάτρηση τυμπάνων, ενώ θα δεχόταν το τελειωτικό χτύπημα στην υποβρύχια μάχη που δίνει προς το τέλος της ταινίας σε μια παγωμένη λίμνη.

Σε αυτή τη σκηνή, ο Daniel Craig παλεύει με ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Javier Bardem κάτω από την επιφάνεια μιας παγωμένης λίμνης στη Σκωτία.

"Κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα την ταχεία χρήση του οξυγόνου, κάνοντας απίθανο να κατάφερνε να έβγαινε  εγκαίρως στην επιφάνεια. Συν τους ότι στα παγωμένα νερά η υποθερμία επέρχεται γρήγορα οπότε κάθε του κίνηση θα ήταν ακόμα πιο δύσκολη", εξηγούν οι γιατροί.

Τέλος, οι γιατροί, εκτός από τον άτρωτο James Bond αναφέρθηκαν και τον "Ναυαγό" Tom Hanks, αλλά και στον "Πολύ Σκληρό για να Πεθάνει" Bruce Willis.

Και οι δύο σε αυτό που λέμε real life (αληθινή ζωή) δεν θα είχαν καμία ελπίδα να επιβιώσουν. Όσον αφορά τον "Tom Hanks" "αν κατάφερνε να γλιτώσει χωρίς θανατηφόρο χτύπημα (οι πιθανότητες να πεθάνει κανείς έπειτα από μια καταστροφική πτώση αεροπλάνου ανέρχονται στο 76%), σίγουρα θα μπορούσε να μείνει ζωντανός έπειτα από τέσσερα χρόνια παραμονής σε ένα ερημονήσι.  

Όσο για τον Bruce Willis, προς το τέλος της πρώτης ταινίας τον πυροβολούν στον ώμο. Σύμφωνα με τους γιατρούς, θα υπήρχε τεράστια απώλεια αίματος, η οποία σε συνδυασμό με την απώλεια από τα πέλματά του, καθότι υποτίθεται ότι είναι ξυπόλυτος και πατάει γυαλιά, δημιουργεί μια πολύ δυσοίωνη κατάσταση.

Πάντως ότι και να λένε προς το παρόν ο James Bond έχει σκοπό να παραμείνει άτρωτος, καθώς η 24η ταινία του πιο διάσημου πράκτορα, "Spectre", έρχεται στις 23 Οκτωβρίου 2015.

πηγή: independent.co.uk | news247.gr