Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 21:02

Πώς έψησαν αρνί το Πάσχα οι Έλληνες στην Ελβετία (βίντεο)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πώς έψησαν αρνί το Πάσχα οι Έλληνες στην Ελβετία (βίντεο)

Ο Αντώνης Θεοδώρου κατάγεται από τον Πειραιά και είναι 40 ετών. Στην Ελβετία βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο μαζί μετην σύζυγό του και τα δύο του παιδιά. Εκεί εργάζεται ως πλακάς .εργάζομαι ως πλακάς.

"Η ζωή στην Ελβετία δεν είναι αυτό που ίσως φαντάζεται ένας Έλληνας. Το άφθονο χρήμα που κινείται, όπως το παίρνεις - έτσι το ξανά προσφέρεις στο κράτος.   Η αντιμετώπιση της Ελβετίας και των Ελβετών προς τον Ελληνισμό είναι πολύ θετική και σου μιλούν αγωνία για την Ελλάδα. Μας εκτιμούν και μας στηρίζουν σαν λαό.  Εγώ τους ευχαριστώ γιατί μου προσέφεραν μία αξιοπρεπή ζωή και τους βγάζω το καπέλο για τον τρόπο που ζουν.  

Το Πάσχα στη Βέρνη της Ελβετίας το γιορτάζουμε 100 άνθρωποι σε μία αίθουσα που το ονομάζουμε εκκλησία.  Ήταν πολύ όμορφα όμως γιατί για εμάς εδώ δεν έχει σημασία ο χώρος αλλά η πίστη.

Την Κυριακή του Πάσχα θα τρώγαμε, όπως ορίζει η παράδοση, αρνί, αλλά εγώ προτίμησα να το κάνω τον παραδοσιακό τρόπο και να ταΐσω τους φίλους μου τους Ελβετούς στο ποτάμι στο Worb Dorf. Και έτσι μου ήρθε και η φαεινή ιδέα να κατασκευάσω συντόμως και ανέξοδα έναν μύλο που να γυρνάει τη σούβλα με την ροή του ποταμού. Το αρνάκι έγινε τέλειο και ομολογώ. Η κατασκευή; Τα υλικά εμένα προσωπικά δεν μου στοίχισαν τίποτα.  Το μόνο που χρειάστηκε ήταν θέληση και το τεχνικό μυαλό να σκεφτείς πώς αυτό θα δουλέψει και πώς ο ποταμός της Βέρνης θα δουλέψει αλά Ελληνικά. 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.Πηγή: lifo.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER