Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 14:55

Επιχειρηματίας μείωσε το μισθό του από 1 εκ. σε 70 χιλιάδες δολάρια για να δώσει αυξήσεις

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Επιχειρηματίας μείωσε το μισθό του από 1 εκ. σε 70 χιλιάδες δολάρια για να δώσει αυξήσεις

Μεγάλες αυξήσεις υποσχέθηκε ιδιοκτήτες εταιρείας στους 120 εργαζομένους του, κατεβάζοντας τον δικό του μισθό από το 1 εκατομμύριο δολάρια στα 70 χιλιάδες δολάρια.

Πρόκεiται για τον 30χρονο Dan Price, ο οποίος ίδρυσε το 2004, σε ηλικία 19 ετών, την  startup εταιρεία του στο Seattle και εργαζόταν στο δωμάτιό του στο Seattle Pacific University.   Τώρα μοιράζει το δικό τους μισθό στους εργαζόμενους, που θα παίρνουν πλέον όσο κι αυτός δηλαδή 70 χιλιάδες δολάρια, μισθός που είναι μεγαλύτερος κατά 20.000 από τον μέσο όρο του κατώτατου μισθού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.  

"Ο μισθός μου δεν ήταν 1 εκατομμύριο δολάρια επειδή χρειαζόμουν τόσα πολλά χρήματα για να ζήσω αλλά επειδή τόσο θα κόστιζε να με αντικαταστήσει κάποιος άλλος CEO.  Νομίζω ότι ο μισθός ενός CEO είναι εξωφρενικός. Θέλω η εταιρεία να είναι βιώσιμη ακόμα και αν μου συμβεί κάτι. Προσωρινά θα παίρνω τον κατώτατο μισθό», δήλωσε ο Price στο ABC News. ’Οπως είπε, επέλεξε  το ποσό των 70.000 δολαρίων μετά από μια έρευνα του Πανεπιστημίου Princeton το 2010 που έδειξε ότι η ευτυχία ενός εργαζομένου επηρεάζεται όταν τα εισοδήματά του κυμαίνονται από 70.000 με 75.000 τον χρόνο. Οι αυξήσεις πάνω από αυτό το όριο δεν έχουν σύμφωνα με την έρευνα, σημαντική θετική επίδραση στην ευτυχία των εργαζομένων.

Πηγή: www.lifo.gr

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER