Σάββατο, 09 Μαϊος 2015 16:07

«Τάκα Τάκα», το δημοφιλές παιχνίδι των 70s που θεωρήθηκε υπεύθυνο για διατάραξης κοινής ησυχίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
«Τάκα Τάκα», το δημοφιλές παιχνίδι των 70s που θεωρήθηκε υπεύθυνο για  διατάραξης κοινής ησυχίας

και απαγορεύτηκε ως επικίνδυνο.

 Το »Τάκα Τάκα» ήταν παιχνίδι που άνθισε στη δεκαετία του ΄70 και έγινε η μεγάλη τρέλα όλης της Ευρώπης, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία. Το παιχνίδι τελικά απαγορεύτηκε για λόγους διατάραξης κοινής ησυχίας, ενώ κρίθηκε επικίνδυνο, καθώς καταγράφηκαν πολλοί τραυματισμοί και ατυχήματα. 

Το »Τάκα Τάκα» αποτελείται από δύο σκληρές ελαστικές μπίλιες που κρέμονται από έναν δακτύλιο. Ο Ο χρήστης φοράει τον δακτύλιο σαν δακτυλίδι στο δεύτερο δάκτυλο και με παλινδρομικές κινήσεις της παλάμης κάνει τις μπίλιες να αλληλοσυγκρούονται και να εκτοξεύονται με δύναμη προς τα πάνω και προς τα κάτω. Ανάλογα με τη δεξιοτεχνία και την αντοχή, το παιχνίδι μπορεί να διαρκέσει από δευτερόλεπτα μέχρι ώρες.

Ο εκκωφαντικός κρότος του παροτρύνει τον παίκτη να συνεχίσει, αλλά ταυτόχρονα ξεσηκώνει τους γείτονες που ετοιμάζονται να τον καταγγέλουν για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Το τάκα τάκα έγινε μανία στην νεοελληνική κοινωνία και γρήγορα ο γνωστός τραγουδιστής, Τέρης Χρυσός το έκανε τραγούδι και σουξέ της εποχής. Πρόκειται για διασκευή του πασίγνωστου τραγουδιού Paco Paco του Πωλ Μοριάτ και που επίσης τραγουδήθηκε από τον Joe Dassin (1972). Ελληνικοί στίχοι: Θανάσης Τσόγκας.

mixanitouxronou.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER