Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 18:41

"Σεξομανείς καλόγριες" βρέθηκαν από αρχαιολόγους στην Οξφόρδη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
"Σεξομανείς καλόγριες" βρέθηκαν από αρχαιολόγους στην Οξφόρδη

Αρχαιολόγοι στην Οξφόρδη ανακάλυψαν σε ανασκαφές 92 σκελετούς, μεταξύ των οποίων και μιας ομάδας «σεξομανών καλογριών».

Τα ευρήματα ανακαλύφθηκαν σε τοποθεσία όπου βρισκόταν νεκροταφείο μοναστηριού του 1110 μ.Χ.,  σύμφωνα με ρεπορτάζ στις βρετανικές εφημερίδες. Στα ευρήματα που βρέθηκαν από τους ειδικούς, 25 από τους σκελετούς ήταν ανδρικοί, 35 γυναικείοι και σε 29 περιπτώσεις ήταν αδύνατον να καθοριστεί το φύλο.

Οι αρχαιολόγοι έδωσαν φωτογραφίες στη δημοσιότητα πριν κάποιες ημέρες, εξηγώντας ότι κάποια από τα σώματα ήταν θαμμένα μπρούμυτα. Αυτή η στάση δεν ήταν τυχαία, αλλά έκρυβε έναν συμβολισμό, καθώς για εκείνη την εποχή τέτοιου είδους ταφή έδειχνε ότι το άτομο που ετάφη είχε ανέντιμο βίο. Συνήθως με αυτόν τον τρόπο τοποθετούσαν τους νεκρούς αν κατηγορούνταν για μαγεία ή για αμαρτωλές πράξεις.

Οι σκελετοί των καλογριών είναι περίπου 600 ή 900 χρονών και ανακαλύφθηκαν κοντά στο στάδιο της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης της Οξφόρδης. «Γνωρίζαμε ότι υπήρχε εκκλησία εκεί και φανταστήκαμε ότι κάτι θα βρίσκαμε, αλλά δεν περιμέναμε τόσα πολλά άτομα θαμμένα εκεί» δήλωσε ένας αρχαιολόγος. «Ο τεράστιος αυτός αριθμός μας έδωσε ευκαιρία να μάθουμε χρήσιμες πληροφορίες και για άλλα πράγματα όπως για τη διατροφή των μοναχών εκείνη την περίοδο».

Σύμφωνα με ιστορικούς της περιοχής και συγγραφείς που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, το συγκεκριμένο μοναστήρι καλογριών ήταν από τα χειρότερα που υπήρξαν ποτέ και είχε την φήμη μέρους φοβερών οργίων. Η μοναχή που οργάνωνε τα όργια μέσα στο μοναστήρι ήταν η Katherine Wells, η οποία είχε ήδη γίνει γνωστή για το ότι προκαλούσε πολλά σκάνδαλα και κάποιες από τις κατηγορίες που τις είχαν απαγγελθεί ήταν ότι γέννησε και μια κόρη μετά από σχέση με έναν παπά της περιοχής. 

Μια ακόμα καταγραφή του 1445 κατέγραφε πως το κτίσμα ήταν σε τέτοια κατάσταση και χωρίς φύλαξη ώστε όποιος ήθελε έμπαινε και παρενοχλούσε τις καλόγριες. Κάποιες φοβόντουσαν τόσο πολύ που αναγκάζονταν να κοιμούνται μαζί, δύο δύο σε ένα κρεβάτι, σε έναν προστατευμένο χώρο. 

Όσα ακούγονταν για τη μονή ήταν τόσο προκλητικά για εκείνη την εποχή που το μοναστήρι έκλεισε το 1542 από τον Βασιλιά Ερρίκο τον 8ο.

Πηγή: protothema.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER