Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 23:41

Οι Sex Pistols στο εξώφυλλο πιστωτικών καρτών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οι Sex Pistols στο εξώφυλλο πιστωτικών καρτών

Ποιος θα το πίστευε το 1976; 

 

Aν και κάποτε ασκούσαν δριμύτατη κριτική ενάντια στον καταναλωτισμό,  άλλαξαν οι εποχές και οι Sex Pistols βάζουν λάδι στην φωτιά της καπιταλιστικής μηχανής μιας και το όνομα της μπάντας και η πανκ αισθητική τους θα χρησιμοποιηθούν σε μια σειρά από πιστωτικές κάρτες.   

Η Virgin Money,  η τράπεζα του Sir Richard Branson λανσάρισε μια σειρά από πιστωτικές κάρτες με τους Sex Pistols, συμπεριλαμβανομένων δύο που απεικονίζουν το εξώφυλλο του άλμπουμ της μπάντας από το 1977, ‘Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols’  και μάλιστα την μη-λογοκριμένη εκδοχή του.   

Μια τρίτη κάρτα έχει πάνω της εικόνες εμπνευσμένες από το σινγκλ τους ‘Anarchy in the UK’.   

Δεν είναι ξεκάθαρο ότι είχε τις πιστωτικές κάρτες στο μυαλό του ο John Lydon  όταν έφτυνε τους στίχους «Το μέλλον σας είναι ένα καταναλωτικό σχέδιο» στο ντεμπούτο τους σινγκλ που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 1976. Πρόσφατα βέβαια πρωταγωνίστησε σε μια διαφήμιση για βούτυρο.  

Οι καιροί πραγματικά αλλάζουν.   Παρόλα αυτά στην Virgin Money είπαν ότι ήταν «καιρός για τους καταναλωτές να βάλουν λίγο επανάσταση στις τσέπες τους». Η Michele Greene, η διευθύντρια της τράπεζας για τις κάρτες είπες «Λανσάροντας αυτές τις κάρτες θέλαμε να γιορτάσουμε την κληρονομιά και την διαφορετικότητα της Virgin. 

Οι Sex Pistols προκαλούσαν τις συμβάσεις και τους καθιερωμένους τρόπους σκέψης – όπως εμείς σήμερα με την εκστρατεία μας να ταρακουνήσουμε τον Βρετανικό τραπεζικό κατεστημένο».     

Το συγκρότημα υπέγραψε στην Virgin Records τον Μάιο του 1977 όταν τους έδιωξε και η EMI και η A&M Records. «Μετά από 40 χρόνια η δύναμη των Sex Pistols να προκαλούν παραμένει ακόμη αμείωτη», είπε ο Branson.   Αρκετοί φαν της μπάντας μάλλον θα απογοητευτούν αλλά άλλοι μπορεί να μπουν στον πειρασμό να βγάλουν μια τέτοια κάρτα μόνο και μόνο για να προκαλέσουν οργή σε διάφορα καταστήματα και ευγενή ιδρύματα, επιδεικνύοντας μια κάρτα που έχει πάνω της την λέξη ‘bollocks’ δηλαδή αρχ..α. 

Πηγή: www.lifo.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER